Одузето 2,7 тона кокаина: Ухапшено четворо из Србије

У међународној акцији коју су предводили припадници Министарства унутрашњих послова Републике Србије, у сарадњи са Јавним тужилаштвом за организовани криминал и БИА, а у координацији са Европолом и више европских полиција, на једрилици у Атлантском океану заплењено је 2,7 тона кокаина, док је у Србији са још тројицом осумњичених ухапшен организатор ове организоване криминалне групе С.К. (70).

Србија 01.09.2023 | 10:36
Одузето 2,7 тона кокаина: Ухапшено четворо из Србије

Поред С.К, у Србији су ухапшени и чланови ове организоване криминалне групе Н.С. (35), Н.С. (43) и Б.К. (40). Истрагу о овој организованој криминалној групи, криминалистичка полиција Полицијске управе за град Београд покренула је јануара 2022. године због сумње да се бави кријумчарењем кокаина на велико из Јужне Америке у ЕУ, а активности против ове мреже проширене су на друге светске полиције и координираном истрагом коју води Европол, у оквиру оперативне радне групе „Балкански картел“.

У операцији коју је, уз координацију Европола, предводила Србија учествовали су надлежни органи Шпаније, Бразила, Хрватске, Француске, Пољске, Португала и Словеније.

На основу заједничког оперативног рада 24. августа ове године ухапшено је шест особа, од којих четири на територији Србије, извршен претрес 15 станова, заплењено 2,7 тоне кокаина, два возила високе класе, скупоцени сатови и преко 550.000 евра. Такође, у склопу финансијске истраге, блокиран је велики број банковних рачуна и некретнина.

Сумња се да је ова организована криминална група транспортовала кокаин из Јужне Америке, да је обезбеђивала једрилице и да се слање пошиљки обављало уз коришћење шифроване платформе за комуникацију.

Министарство унутрашњих послова Републике Србије је у овој акцији још једном показало да је поуздан и водећи партнер у сузбијању међународне трговине наркотицима и у борби против организованог криминала.

(Курир) Фото:МУП Србија

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Србо

01.09.2023 11:12

Поздрав за Оскара и Долар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака част

01.09.2023 11:43

Државним органима Републике Србије на заштити становништва од увоза свих врста роба , па и наркотика. Становништво треба да купује робу са домаћих плантажа. П.С. Јовањица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Праведан

01.09.2023 11:53

Требају се позват на заститу националног интерест како се само срби хапсе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рамбо

01.09.2023 12:06

МУП Србије јесте водеци партнер,али не у сузбијању него у организацији допремања кокаина у Србију и његове дистрибуције!Откривање ради искљуциво ДЕА и Еуропол!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СОКОЛАЦ

01.09.2023 16:46

Додјите на Соколац у Златни Бор има толико

ОДГОВОРИТЕ