Тужилаштво и даље ради на случају Ђуровић

Прије 12 година, 21.августа 2011.године погинуо је Никола Ђуровић. Ненад Радинковић је у новембру 2012. правоснажно осуђен на четири година затвора за ту саобраћајну несрећу. Међутим, Дарко Ђуровић, отац покојног Николе, тврди да је цијели случај заташкан у самом врху МУП-а РС и да је Радинковић подметнут као возач. Николин отац се нада новој истрази и обнови судског поступка.

Република Српска 31.08.2023 | 19:51
Тужилаштво и даље ради на случају Ђуровић

Након што је 2021. године Ненад Радинковић ексклузивно за БН рекао да ће открити праву истину шта се заправо десило 21. августа 2011.године,од тад му се губи сваки траг. Дарко Ђуровић, отац покојног Николе,у септембру прошле године поднио је кривичну пријаву против Радинковића, због, како каже, манипулације истином. 

„Они су држали ту кривичну пријаву седам мјесеци и онда сам ја упорно писао и на крају су ми одговорили да Ненад Радинковић није више окривљени него се позива као свједок да свједочи за ту саобраћајну несрећу. Гдје се он налази - да ли је овде, да ли је вани, ја сам скоро послао тужилаштву гдје сам тражио да се распише интерполова потјерница за њим и да се приведе и да се изјасни на околности како се заиста догодило“, каже отац Николе Ђуровића.

Тужилаштво БиХ је кривичну пријаву прослиједило бањалучком Окружном јавном тужилаштву, из којег, за БН, кажу да се на случају и даље ради:

"Окружно јавно тужилаштво Бања Лука поступа по поднесеној пријави Ђуровић Дарка против Радинковић Ненада, а у вези са саобраћајном незгодом у којој је  смртно настрадао Никола Ђуровић. Поменути предмет се налази у раду и у фази је провјера навода поднесене пријаве".

Отац Николе Ђуровића сматра да кривични поступак треба да се понови јер,како каже, посједује бројне материјалне доказе да стварни учесници саобраћајне незгоде никада нису процесуирани. Тврди да у току суђења нису сви свједоци позвани да свједоче.

„Сестре Бајчић Анђела и Бранкица су споменуле свог оца, који је био ту ноћ на расркрсници ноћни чувар и кад је све видио он је притрчао да им помогне.  Тужитељка Петковић никад није позвала њега да свједочи ако је већ наведен као свједок требао је да свједочи што се тиче те саобраћајне несреће“,каже  Дарко Ђуровић.

Тврди да је Ненад Радинковић дао писану изјаву адвокату у којој је навео шта се стварно десило те ноћи али нико не зна шта се с том изјавом десило.

„У тој изјави писало је ко је главни кривац и ко би требало стварно да одговара међутим та изјава која је дата адвокату Душку Томићу никада није угледала свјетлост дана. С тим да је Душко Томић рекао да је главни кривац те несреће како му је Радинковић рекао Станислав Чађо и да је он ударио Радинковића. Међутим, ми сви знамо да није се тако десило“, каже Ђуровић.

Никола Ђуровић погинуо је у августу 2011. године на раскрсници према бањалучком насељу Раковачке баре. 2012. године Ненад Радинковић је правоснажно осуђен на четири године затвора за ову саобраћајну несрећу. Отац Николе Ђуровића већ 12 година тврди да Радинковић није скривио ову саобраћајну несрећу, већ високи функционери Републике Српске, због чега је, како наводи, случај заташкан. 

(БН) Фото: Архива

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Мафија

31.08.2023 23:12

Какво Тужилаштво??какви Бакрачи,Све се зна , ко коме кад ским за и због чега,Мафија на све стране ,превари отму,укради,уби, одузму и т д.и т.д па ко издржи.Нема Више времена како је рекао Велики Младен Делић, за било што,... ..,. Изгледно је да Правду морамо рјешавати на нај гори начин Сами се бранит од Мафије корумпираног Кривосуђа,и криминалаца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

01.09.2023 05:57

А ста је са Цадје,,засто је те ноци преварен хеликоптером за Београд.. ста казе Велики Баја на све то.. убице у власти..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сви Све

01.09.2023 07:06

Знају и Јавност и Грађани!! Знамо да Власт не Ради свој посао,,БАНАНА ДРЖАВА,нема слободе,Нема Правне Државе,Закон постоји само на Папиру,Суд тужилаштво и сви други у низу,су до грла у КРиМИНАЛУ,Сви корумпирани,и свако гледа како да новчано Профитира од Унесрећене Стране.Закон као да и не постоји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Недостојни

01.09.2023 07:51

Брука и гријех...и код ове породице ИИ код породице Драгичевић. Људи би требало да знају да му мора да ради по закону у интересу свих грађана а не против њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НБ

01.09.2023 10:24

Било би крајње вријеме да Владајућа коалиција са својим Шефом поднесу оставку због тога што нису били способни или нису хтјели да починитеље вечег броја убистава и премлаћивања људи открију и казне. Наравно да то они неће учинити јер би то за њих био високо морални чин који они не посједују. Једино ријешење било би ванредни избори уз елиминисање крађе а за то трба савремена опрема и добра организација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Савоо

01.09.2023 12:25

Милане јави се! Ти све знас,односно лазес.