Флорида: Отказано више од 1.000 летова због урагана

- Авио-компаније данас су отказале више од 1.000 летова због урагана "Идалија" који је погодио регион Биг Бенд на Флориди.

Свијет 30.08.2023 | 21:40
Флорида: Отказано више од 1.000 летова због урагана
Ураган, медјутим, слаби док се креће према Џорџији, преноси Ројтерс.
 
Компанија ''Саутвест ерлајнз'' отказала је више од 220 летова, а ''Делта ерлајнз'' 157. 
 
Аеродроми у Тампи, Талахасију, Сарасоти, Клирвотеру и Џексонвилу су затворени до даљег.
 
Опасни ураган "Идалија" категорије 3 (од максималних 5) стигао је на подручје Флориде, с ветровима који достижу брзину од око 200 километара на сат.
 
"Идалија" је трећи ураган на Флориди за последњих годину дана, након урагана Ијан у септембру 2022. и урагана Никол у октобру исте године, преносе амерички медији. 
 
"Идалија" је муњевито ојачала за последња 24 сата па се очекује да ће донети значајне олујне ударе и изазвати подизање мора за између 1,2 и 1,5 метара у заливу Тампа Беј. Већ сада је више од 230.000 становника Флориде без струје, преноси Си-Ен-Ен.
 
Издато је упозорење за торнадо за готово 12 милиона људи широм централне и северне Флориде и југоисточне Џорџије. 
 
Становници су упозорени да озбиљно схвате ситуацију јер ће доћи тренутак када хитне службе више неће моћи да пруже помоћ, а већ су забележени проблеми с приступом неким евакуисаним подручјима. 
 
На Флориди су до сада потврђена два смртна случаја повезана с олујом.
 
Један возач је погинуо након што је изгубио контролу над његовим ''Форд ренџером'' и ударио у дрво. У округу Алачуа, 59-годишњи мушкарац који је возио ''Тојоту такому'' такође је налетео на дрвеће и погинуо, навели су званичници.
 
Ниво воде на реци Стајнхечи код истоименог града у регији Биг Бенд на Флориди порастао је за скоро три метра у два сата, достигавши рекордни ниво.
 
Упозорење за торнадо издато је за делове Северне и Јужне Каролине, објавила је Национална метеоролошка служба.
 
(Тањуг) Фото: Пеxелс/Илустрација

Коментари / 0

Оставите коментар