Брисел нуди састанак, али Аљбин Курти одуговлачи

- Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти намерно одуговлачи да се састане са њим у Бриселу да би, како је рекао, обавио своје прљаве послове на КиМ.

Србија 29.08.2023 | 21:30
Брисел нуди састанак, али Аљбин Курти одуговлачи

"Понудили су ми један датум да идем у Брисел, али не.  Курти има паметнија посла, јер он купује време за спровођење својих претњи у дело, у то сам сигуран", рекао је Вучић.

"За неколико месеци ће неко покушати да разговара, а у међувремену, колико је Срба ухапшено, рањено, повређено, колико је лекова у српским болницама остало и које су нове мере донете, од закона о експропријацији и примена експропријације до тога што његови рокови Србима да морају да напусте просторије истичу, да бих он узео итд“, казао је Вучић током обиласка села Велики Радинци.

На питање новинара шта може да очекује од сутрашњег састанка са америчким конгресменом Мајклом Тарнером и изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком, Вучић је одговорио да то неће бити лаки разговори у условима где се цео свет бави ратом у Украјини и где постоји сваког дана условљавање да се сврстате, јер ако нисте са нама, онда сте против нас.

„Постоје многи и у нашој земљи који би на сваки начин желели да Србија не може да води своју политику и уживају у томе да Србија не може да води своју политику. Просто, ја мислим да је суштина у томе да морамо да наставимо да доносимо самостално одлуке, да знамо шта је то што чинимо на европском путу, али да чувамо своју земљу“, поручио је Вучић. 

(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Избори

29.08.2023 23:18

Имао си прилику да помогнес србима на косову ти си је икористио да их унистис ,коме сад лазес .Питам за друга

ОДГОВОРИТЕ
Name

Косова

30.08.2023 01:59

Која прогресивна параноја

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

30.08.2023 06:50

Боље за Србе да нема састанка,

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

30.08.2023 08:31

Браво. Држите исти курс. То је бар искрено, што ни не разумију. Бар се ми боље осијећамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МеНАГЕР

30.08.2023 08:57

Рингиспил је пребацен у вецу брзину Ко сада хоце да преговара а ко до сада није хтио Ко је својим потписима "заједницки" подрзао Зеленског и Украјину

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рамбо

30.08.2023 10:30

Шта то би у Атини,мили предсједниче?Саста се ти са куртијем као себи равним?Зашто малтретираш Милована Бркића и држиш га у затвору?Даће бог да врло брзо замјените улоге!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дипломатија је унистена

31.08.2023 12:06

Као и много ста, све је је замјењено "топузом" на залост.Ниста не вриједи сутра сто се договори данас, отуда и ово стање у свијету..... Треба схватити се преговарало и треба преговарати са болесним умовима сто је поразавајуце за цовјецанство уопсте....

ОДГОВОРИТЕ