Кредитна линија ЕБРД Аддико Банк Бања Лука за подршку малим и средњим предузећима

Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) и Аддико Банк а.д. Бања Лука настављају успјешну сарадњу кроз потписивање уговора о новој кредитној линији намијењеној подршци сектору малих и средњих предузећа, у вриједности од пет милиона евра.

Република Српска 29.08.2023 | 13:05
Кредитна линија ЕБРД Аддико Банк Бања Лука за подршку малим и средњим предузећима

Зајам који је одобрила ЕБРД користиће се кроз програме Аддико Банк Бања Лука, као партнерске банке, за кредитирање малих и средњих предузећа у Републици Српској и широм Босне и Херцеговине.

Улагање ЕБРД-а ће подржати раст и развој локалних малих и средњих предузећа кроз оснаживање њиховог приступа финансирању, путем партнерских програма које реализује Аддико Банк Бања Лука.

ЕБРД и Европска унија партнери Аддико СМЕ Академије 

У оквиру договорене сарадње, ЕБРД, ЕУ и Аддико група покрећу пословну СМЕ Академију за кориснике из сектора малих и средњих предузећа у цијелој Босни и Херцеговини, пружајући им прилику да усвоје знања и стекну драгоцјена искуства у областима као што су управљање процесом насљеђивања фирме, финансијско извјештавање, дигитална трансформација и одговорно пословање кроз поштовање еколошких, социјалних и управљачких критеријума (ЕСГ), уз оснаживање учешћа жена предузетница и будућих менаџерки на водећим позицијама. Покретање СМЕ Академије финансира Европска унија 

„Наставак успјешне сарадње са Аддико Банк Бања Лука врло је важан за стратешки развој сектора малих и средњих предузећа у Босни и Херцеговини. Посебно смо задовољни чињеницом да мала и средња предузећа неће имати користи само од побољшаног приступа финансирању, већ ће имати на располагању и нову платформу за учење која им може помоћи у стицању нових управљачких вјештина за наступ на све конкурентнијем глобалном тржишту", изјавила је Манула Несл (Мануела Наессл), шефица Уреда ЕБРД у Босни и Херцеговини.

Одобрена трећа кредитна линија за Аддико Банк Бања Лука

„Са великим задовољством истичемо да Аддико Банк Бања Лука кроз пласман нове кредитне линије наставља да јача подршку сектору малих и средњих предузећа (СМЕ) који представља фокус пословања наше банке, упоредо са развијањем пословања у сегменту становништва. Већ смо познати по томе што је Аддико специјалистичка банка која нуди одабране производе и услуге високог квалитета, брзо и једноставно, градећи партнерски однос са клијентима, уз подстицај када год им је то потребно.

Када су у питању клијенти из сегмента СМЕ, посебно се радујемо што смо у могућности да путем СМЕ Академије малим привредницима понудимо знања и вјештине за развој бизниса, свјесни да су управо они окосница цјелокупног привредног развоја наше земље“, изјавио је Срђан Кондић, предсједник Управе Аддико Банк Бања Лука.

Европска банка за обнову и развој један је од акционара групације Аддико Гроуп, чији је дио и Аддико Банк а.д. Бања Лука. Сједиште Аддико групе је у Бечу, а ова међународна финансијска групација је специјализована за пословање са становништвом и малим и средњим предузећима. 

(ПР)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ре

29.08.2023 15:37

Економске убице само дају кредите и заробљавају народе и државе.

ОДГОВОРИТЕ