Данас у Српској промјенљиво и неставилно вријеме

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити промјенљиво облачно и нестабилно вријеме са пријатнијом температуром ваздуха која не би требало да прелази 30 степени Целзијусових.

Република Српска 29.08.2023 | 09:03
Данас у Српској промјенљиво и неставилно вријеме

Ујутру и прије подне ће у источним и јужним предјелима бити облачно са кишом и пљусковима са грмљавином који ће до средине дана престати и краткотрајно ће доћи до разведравања. На сјеверу и западу биће суво уз сунчане периоде и топлије, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Послије подне ће ново наоблачење са југозапада донијети кишу, а затим ће се облачност постепено ширити ка осталим предјелима, па ће киша и локални пљускови са грмљавином захватити већину крајева. Најмање падавина очекује се на сјеверу и сјевероистоку.

Максимална температура ваздуха износиће од 24 на западу до 31 степен на сјевероистоку, у вишим предјелима од 18 степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерен јужни вјетар, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница осам степени, Хан Пијесак, Чемерно и Иван седло 14, Соколац, Гацко и Мркоњић Град 15, Шипово и Дрвар 16, Сребреница и Бихаћ 17, Билећа, Вишеград, Приједор, Градишка, Сарајево, Ливно и Зеница 18, Србац, Требиње, Градачац и Тузла 19, Бањалука, Добој, Зворник и Мостар 20, Бијељина 21, те Неум 22 степена Целзијусова. 

(Срна) 

Коментари / 0

Оставите коментар