Орлови остварили и други побједу на Мундобаскету

Кошаркашка репрезентација Србије остварила је и другу победу на Мундобаскету.

Кошарка 28.08.2023 | 16:36
Орлови остварили и други побједу на Мундобаскету

"Орлови" су били бољи од Порторика (94:77), али су осцилације у игри чете Светислава Пешића биле више него очигледне. Водили смо са 30 поена разлике на полувремену (57:27), али је други део сусрета био за заборав и Порториканци су успели да припрете те у једном тренутку дођу на минус десет (81:71).

Срећом, тргли су се "орлови" и дошли до победе, а селектор Србије је током самог меча грмео на своје играче, те је на једном тајм-ауту решио да их тргне следећим речима:

- Поправљајте игру одмах! Одмах да се поправи игра, немојте да се брукамо! Да будемо провинцијски тим - викао је Светислав Пешић.

По завршетку утакмице први је своје утиске изнео млади Никола Јовић.

- Прво хоћу да пожелим тренеру срећан рођендан. Надам се да има леп дан поготово јер смо победили. Прво полувреме је било сјајно за нас, урадили смо све што је тренер тражио од нас. Друго полувреме је било потпуно супротно. Резултат је добар, али нисмо задовољни - истакао је он, а на његове речи надовезао се и селектор Светислав Пешић.

- Слажем се са свим што је Никола рекао, то је моје мишљење. Генерално не причам о другим тимовима, причам о мом тиму. Порторико је тим са добром транзицјом и то им је први квалитет. Ако трче, ако дају тројке.. Наравно то је један поносан тим са добром реакцијом у других 20 минута. Како смо играли првих 20 минтуа то је сјајно - рекао је Пешић.

Одмах после тога Јовић је говорио о Богдановићу.

- Напад иде кроз њега, Богдан је наш најбољи играч, Није добро шутирао, али верујемо у њега. Ја сам погодио неле отворене шутеве, али сам сигуран да ће Богдан бити бољи Наставићемо да играмо кроз њега и он и Милутинов сјајно играју пик заједно - закључио је Никола Јовић.

Затим се десио велики шок на конференцији за медије - Пешић и Јовић очекивали су да ће причати и на српском, а не само на енглеском језику, али прилике за то није било, те су они напустили просторију и кренули у свлачионицу. Селектор и најмлађи кошаркаш Србије збуњено су гледали и чекали да виде да ли је конференција заиста готова, те је читава ситуација изгледала веома конфузно.

(Курир спорт) Фото: @старспор

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Цастле

28.08.2023 18:08

Идемо момци!

ОДГОВОРИТЕ