Мистерија смрти: Како је Ива завршила у Дунаву?!

Тијело Новосађанке Иве Балог (27) нађено је, послије готово дводневне потраге, поред обале у Дунаву на подручју Старих Бановаца, јуче око 13.15, што је потврдио Атила Балог, отац несрећне дјевојке.

Србија 28.08.2023 | 08:26
Мистерија смрти: Како је Ива завршила у Дунаву?!

Ипак, остаје нејасно шта се Иви догодило. Како је нестала пред стотинама људи на журки, на плажи у Новом Саду, а завршила у Дунаву око 60 километара даље, а да нико ништа није примијетио.

Ива Балог је нестала у ноћи између петка и суботе, око 4 сата иза поноћи, на новосадској плажи Официрац, а нађена је у недељу око 13 часова у Дунаву, око 60 километара даље низводно, ка Београду.

– Јесте, Ива је. Нажалост – рекао је кратко за Блиц у телефонском разговору неутјешни Ивин отац.

Атила Балог је потом позван да идентификује кћерку у Старој Пазови, гдје је тијело несрећне дјевојке пребачено по налогу Полицијске управе у Сремској Митровици.

Још није објелодањено под којим околностима и ко је нашао тијело Иве Балог. Како се сазнаје, послато је на обдукцију како би се утврдио тачан узрок смрти.

Сједала у плићаку, причала са момцима и нестала без трага

Ива је последњи пут виђена на плажи Официрац у Петроварадину, у ноћи између петка и суботе око 4 сата послије поноћи, гдје је била на журки. Наводно је отишла да се окупа у Дунаву са другарицом.

Њена сестра Мартина изјавила је да је то била прва информација коју су добили о несталој Иви. Потом је добила информацију да ју је другарица оставила на тренутак и од тада се Иви губио траг.

– Наводно су је видјела четири момка како плива и како је изашла из воде. Разговарали су са њом и она се упутила ка музици, односно ка мјесту гдје се одржавала журка. Описали су је до танчина – испричала је Ивина сестра.

Посљедњи разговор са странцем?

У медијима и по друштвеним мрежама, што је и породица потврдила, појавила се информација како је Ива посљедњи пут виђена у разговору са једним младићем, странцем.

– Добили смо информацију да је видио тај младић који је странац, вјероватно Американац, те смо и њега тражили како бисмо добили неку информацију, али без успјеха – рекла је Мартина.

Породица је апеловала на поменутог мушкарца да се јави како би се можда разјаснили детаљи Ивиног нестанка. Ако је ова информација тачна, он би можда могао да зна гдје се Ива упутила прије него што је завршила у Дунаву.

– Потпуно смо били слуђени, зато смо и молили све људе који су били на журки да нам се јаве како бисмо добили било какву информацију – испричала је тада Мартина.

Како нико ништа није видио?

Ивина породица током потраге није искључивала могућност да се она удавила, али им је било чудно да то нико није видео.

– Колико смо чули, на тој журки је било неколико стотина људи. Просто нам је невјероватно да баш нико није видео да се неко дави. Није могла тек тако да нестане. Сигурно би неко нешто чуо – рекла нам је тада Ивина сестра.

Њену наду и наду породице, пријатеља и суграђана угасио је позив из Полицијске управе Сремска Митровица који су их јуче поподне обавијестили да су нашли тијело у Дунаву и позвали их да идентификују Иву.

Ипак, питање околности смрти Иве Балог остаје мистерија. Како је тек тако нестала наочиглед неколико стотина људи?

(Блиц)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Возућа

28.08.2023 10:01

Почивај у миру.Вјечна ти слава. Породици Балог најискреније саучешће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Је ли

28.08.2023 11:19

Обдукцијом ста утврдјено, те зурке су сирење блуда да не прицам даље, такви фестивали су описани у библији као безбозни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сњезана

28.08.2023 11:35

Много је нацина на које нам одлазе млади људи! Али ово је заиста најтези! Срасно! Претузно! Искрено сауцесце Ивиној породици,а њој лака земља и покој вјецни!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предатор

28.08.2023 12:00

Ово би требало и у кући и у школи да се учи. Сама, у глуво доба ноћи, странци око ње..... Јој децо, омладино и родитељи

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

28.08.2023 13:05

Почивај у миру. Лијепа Дијевојка. Неко мора знати. Од БЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дисидент

28.08.2023 13:15

Просто је невјероватно да се купају у 4 сата унутро и то добро пијани а можда и дрогирани гдје стце не може поднијети толикидопинг. Толико о разузданој и неспосланој младости. Тешко тодитељима, бесретним!!

ОДГОВОРИТЕ