Стравична експлозија у Букурешту

Снимак експлозије је застрашујући.

Свијет 26.08.2023 | 22:41
Стравична експлозија у Букурешту

Станица са течним нафтним гасом експлодирала је у Букурешту у Румунији. 

Снимак експлозије је застрашујући,

 

Види се огроман пламен и људи који беже на све стране.

Румунски медији саопштавају да се неколико експлозија праћених пожарима на ТНГ станици догодило у суботу увече у Креведији. Једна особа је погинула, а седам цивила је задобило опекотине, двоје у изузетно тешком стању. Најмање две особе се воде као нестале. У другој снажној експлозији око 21 сат повређено је 26 ватрогасаца.

Директор Територијалне инспекције рада у Дамбовижи Маријус Ликсандру рекао је за „Адеварул” да, према информацијама које тренутно има, у области где су се догодиле експлозије није било ТНГ станице или складишта, али радило се „на улици“.

"То није била ТНГ станица, није било складиште. Колико сам разумео, радили су на улици. Уливали су гориво из великог резервоара у мањи. Не знамо ништа друго. Нема говора о правним формама“, рекао нам је директор ИТМ Дамбовита Мариус Ликандру.

Приближно три хиљаде људи евакуисано је из области где су се догодиле разорне експлозије у Креведији, округ Дамбовића, јер постоји велики ризик да би трећи резервоар за ТНГ могао да експлодира. У овом тренутку пожар у просторијама бивше ТНГ станице и даље букти, а пламен је веома јак.

Шеф Одељења за ванредне ситуације Раед Арафат изјавио је да је преминула особа имала срчани удар, највероватније због панике, и да није изгорела од експлозије

"Један пацијент је на лицу места имао срчани удар, али не због пожара. Није било опеченог пацијента. У овом тренутку знамо да је повређено 26 ватрогасаца, а само један је интубиран. У болницама има и других интубираних пацијената", објаснио је Арафат.

У овом тренутку, према речима Раеда Арафата, донета је одлука да се сви евакуишу на 700 метара, с обзиром да се унутар ТНГ станице још увек налази цистерна са горивом и постоји опасност да експлодира.

(Телеграф.рс) Фото: @СтирилеТВР

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

+

27.08.2023 07:48

Тужно. Жао ми људи. Румуне сматрамо пријатељима Срба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика

27.08.2023 08:36

По неким информацијама из Румуније полијећу дронови за Крим!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЛУЧАЈНО

27.08.2023 10:20

ЗНА ЛИ СЕ РАЗЛОГ? АМЕРИ, КАО И СЕВЕРНИ ТОК. СВА СРЕЋА ПО СТЕ У НАТО-У.

ОДГОВОРИТЕ