Користио идентитет мртвог брата 58 година и варао систем!

Наполеон Гонзалез (86) осуђен је у америчком граду Бангору, јер је пре 58 година преузео идентитет свог брата и искористио га за варање система социјалног осигурања.

Занимљивости 25.08.2023 | 15:24
Користио идентитет мртвог брата 58 година и варао систем!

Порота га је осудила по више тачака оптужнице, укључујући крађу идентитета, док је његов бранилац најавио жалбу, преноси АП.

Гонзалез је преузео идентитет брата 1965, неких 25 година пошто је преминуо као дете.

Занимљиво да је Управа за социјално осигурање истраживала његове бенефиције због могуће преваре, током 2010, али неправилности нису утврђене.

Нова истрага је покренута 2020, пошто је софтвер за препознавање утврдио да се Гонзалесово лице налази на две идентификационе исправе.

"Ову модерну технологију користи Агенција за моторна возила Мејна, како би осигурала да нико не добије више акредитива, односно папире под туђим именом", објаснила је Емили Кук, портпарол канцеларије државног секретара.

”Када се превара открије, истражујемо лажне трансакције и упуц́ујемо на управни и/или кривични поступак. То се догодило с Наполеоном Гонзалесом”, казала је.

Суочен с оптужбама, човек је рекао да је преузео идентитет покојног брата “по налогу Канцеларије за специјалне истраге Ваздухопловних снага, док је учествовао у тајној операцији 1960-их”.

Касније је признао да је лажирао своју смрт и наставио да живи с идентитетом брата, наводи се у судским документима.

Датум изрицања казне Гонзалесу, који је на слободи, још није одређен.

(Телеграф.рс)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

МИЛОЈКО

26.08.2023 17:14

Овај је захебао насег...са ову нам страну Дрине.

ОДГОВОРИТЕ