Ко је стјуардеса која је погинула са Пригожином

Лепа стјуардеса Кристина Распопова једина је жена која је погинула у паду авиона шефа Вагнера Јевгенија Пригожина.

Свијет 25.08.2023 | 13:21
Ко је стјуардеса која је погинула са Пригожином

О Кристинином животу није познато много детаља.

Иако је сам наводила на друштвеним мрежама да је из Москве, медији наводе да је рођена у Казахстану, али да се преселила у Русију, јер је „желела да оствари своје снове“. Њен рођени брат је Евгениј Распопов, заменик тужиоца града Јеманжелинска у Чељабинској области.

Према наводима руских медија, Кристина наводно није била блиска са рођеним братом.

„Живели су другачије животе. Повремено су се чули телефоном, виђали су се једном годишње. Он није знао да је она летела у авиону са Пригожином. Знао је да ради као стјуардеса на једном приватном авиону, који су изнајмљивали људи који себи могу да приуште такав луксуз“, додао је извор близак породици

 

Сама је навела на друштвеним мрежама да је разведена, али више детаља о томе није познато.

Што се тиче друштвених мрежа тиче, још једна ствар је очигледна – Кристина је волела да путује и приватно. Неретко је бирала егзотичне дестинације, скупа одмаралишта и хотеле. Последњи такав одмор на који се запутила била је Шри Ланка у фебруару 2023. године.

Није знала да је Пригожин у авиону

Њен брат рекао је да руске медије да Кристина није знала да ће у авиону бити кључни људи Вагнера Јевгениј Пригожин и Димитриј Уткин.

Последња Кристинина објава на друштвеним мрежама била је везана управо за кобни лет.

Објавила је фотографију на којој се виде кафа и доручак који је наручила у кафићу на аеродому где је чекала да њен тим полети.

Претходно, рођацима је јавила да је лет одложен, због поправки.

Ко је још био у авиону смрти?

Поред Кристине и Јевгенија Пригожина, на списку путника било је још неколико познатих или мање познатих имена повезаних са Вагнером.

Свакако најзвучније име је Димитриј Уткин.

Димитриј Уткин, Пригожинова десна рука и један од кључних фигура у Вагнер групи.

Валериј Чекалов је из Владивостока, од 2008. живи у Санкт Петербургу. Важио је за логистичара и шефа службе обезбеђења у Вагнер групи. Чекалов је био одговоран за сва кретања Пригожина, транспортну логистику и једини је тачно знао кад и где се Пригожин тачно налази. Он је јавности постао познат прошле године, када су му већина западних држава, које подржавају Украјину, због рата и подршке Русији увеле санкције. Био је блиско повезан са Пригожиновим компанијама. 2017. године компанија повезана са Пригожином.

Сергеј Пропустин део је Вагнера од 2015. године, а о њему се најчешће говори као о бацачу граната у редовима ПМЦ Вагнер. Познато је да је почетком августа напунио 44 године, а судец́и по судским подацима, до 2021. године регистрован је у селу Сиверски, Лењинградска област.

Евгениј Макарјан је живео у Магнитогорску у Чељабинској области. Мало података познато је о њему, осим да је имао 38 година. Није активан на друштвеним мрежама, а поједини медији наводе да је некада је био окружни полицајац. Најчешће се наводи да је део Вагнера од 2016. године, као и да је ратовао у Сирији.

Александар Тотмин је пореклом са Алтајске територије, али, по свему судец́и, последњих неколико година живи у Санкт Петербургу. Имао је 31 годину. Тврди да је на неки начин заступао интересе Вагнера у Судану. Суђено му је за крађу.

Међу члановима посаде били су пилот Левшин Алексеј и копилот Каримов Рустам.

(Курир/Нова) Фото: Фејсбук/Принтсцреен/Yоутубе/Друштвене мреже/

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

мириана88

25.08.2023 14:40

Убице,мафијаси,проститутка,нациста...ови никоме неце недостајати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Име

25.08.2023 17:05

Јеси ли се икад запитала ста ти је мама кад те направи тако охолу!

Name

ре

25.08.2023 17:53

Гдје надје проститутку,ти то по себи гледас,иако си сеоска конобарица,незнаци да си проститука.

Name

ре мириана88

25.08.2023 17:55

Радис ли и ове године по сатором на Коцицевом збору?

Name

Ре мириа

25.08.2023 18:17

Била је у погрешно вријеме на погрешном мјесту.

Name

Миркан

25.08.2023 18:38

Фин неки свијет.

Name

Богами..

25.08.2023 14:55

Штета је велика

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.08.2023 15:12

Права штета.

Name

Петар

25.08.2023 15:33

Какви год да су ослободили су териториј гдје вецину цини проруски народ. Ризиковали су своје зивоте. Yебо новац кад те нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Те: Петар

25.08.2023 18:32

Е ови што су били у авиону сигурно су ризиковали своје животе у Украјини.

Name

За њихову смрт

25.08.2023 15:35

Су криве стране обавјестајне слузбе, али не могу то извести без некога изнутра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.08.2023 19:10

Јест,јест,ко и овде сто није Миле крив,вец неко тамо извана.

Name

Идеално

25.08.2023 23:49

Е, селе да си мирно зивјела са својим цовјеком , који је вјероватно био неки просјек, неби високо летјела, али неби ниско ни пала...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гиле

26.08.2023 10:36

Е вала ови новинари лупају глупости. Цуј није знала да је пригозин у авиону. Одакле је то она јавила брату. Јел са оног свјета . Ја бозе које небулозе. А за погинуле досли код драгог бога на списак. Сви ми имамо свој број и свој ред. Сјетите се насе стјуардесе весне која је пала у репу авина и остала зива. Знаци сви на списку ање јос нема. Зато не лупајте глупости те да је остала код куце била би зива те да је ово те да је оно. Када ти додје вријеме бог ти направи и пут којим цес поци до судњег тренутка.

ОДГОВОРИТЕ