Трамп се вратио на X након што се предао у затвор

 - Бивши амерички председник Доналд Трамп вратио се на платформу X (Твитер), објављујући своју прву поруку на тој друштвеној мрежи после више од две и по године паузе, а убрзо након што се предао у затвору у Атланти у америчкој држави Џорџији под оптужбом за заверу за покушај поништавања свог изборног пораза на председничким изборима 2020. године.

Свијет 25.08.2023 | 07:35
Трамп се вратио на X након што се предао у затвор

Трамп је поставио своју фотографију уз поруку: "Мешање у изборе. Никад се не предај!" заједно са линком који води до његове веб странице која води до странице за прикупљање средстава, пренео је АП.

То је била прва Трампова објава на тој друштвеној мрежи од 8. јануара 2021. године када је Твитер суспендовао његов налог на неодређено време, наводец́и забринутост да би могао да подстакне додатно насиље након напада његових присталица на зграду Капитола 6. јануара те године. 

Трампов налог је врац́ен прошлог новембра убрзо након што је амерички милијардер Илон Маск преузео компанију.

Трамп, међутим, није писао поруке на Твитеру до сада, инсистирајуц́и да је срец́нији на свом сајту Трутх Социал који је покренуо током забране.

Трамп, актуелни кандидат за републиканску председничку номинацију, месецима је говорио да планира да се врати на платформу у, како је наводио, "право време", према неименованом добро обавештеном извору.

Трамп је објавио поруку на платформи X док је био у свом приватном авиону, летец́и назад из Атланте у своју летњу куц́у у америчкој држави Њу Џерси касно у четвртак пошто је пуштен уз кауцију од 200.000 долара, након што је провео 20 минута у затвору. 

(Тањуг) Фото: Тањуг/АП

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Дејвид

25.08.2023 10:03

Тебе су Трампе издали и твоји републиканци. Лосе си се понасао према њима. Бахатост. Мозда те опет издају. Мијењао си им позиције као царапе. Мало мало отказ, смјена,замјена. Неко то не опраста. И онда су те издали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

25.08.2023 10:12

Човјек идол нас Срба, онај који ће нам вратити Косово, Книн, Дрвар, Брадину, Олово, Македонију, Црну Гору, јунак из цртаног филма Симпсонови, е у цртаном филму тренутно ће бити

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХР

25.08.2023 15:01

Е будаласу о цему ти мастас

Name

ре ХР

25.08.2023 19:52

Прво немој вриједјати, а друго процитај цијели коментар прије него поцнес да вредјас