У овој посластичаници можете пробати сладолед од ајвара, камилице или ракије!

“Посластичарница са ставом” постала је култно мјесто у Београду, и то не само због необичних укуса него и због власника Верољуба Шабића, који ужива у свом послу, а највећа су му инспирација традиционални састојци.

Занимљивости 24.08.2023 | 15:27
У овој посластичаници можете пробати сладолед од ајвара, камилице или ракије!

Једну од омиљених београдских посластичарница пронаћи ћете у Земуну, гдје се освјежење тражи у леденим куглицама с укусом ајвара, ракије, вина и качкаваља.

Међу необичним укусима које припрема су и камилица, за коју многи кажу да је никад прије нису пробали, затим лаванда, сува шљива, мушмула, оскоруша, трнина, дријенак, бијело вино (тамјаника), али пронаћи ћете и љешњак, мак, квалитетну ванилију, пистације и плазму.

Верољубова је девиза да се од свега јестивог може направити и сладолед, али умјесто укуса као што су манго и папаја његова су егзотика ајвар, ракија шљивовица и пиротски качкаваљ, који такође имају своје купце. Питате ли се какав укус има сладолед од ајвара, најбоље је да пресудите сами.

 

Како пише Пункуфер, у посластичарници можете и пробати сладолед прије него што га наручите па ако сумњате у комбинацију патлиџана и паприке, то можете и учинити.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Инстаграм
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Земунска Посластичарница (@посластицарницасаставом)

Такође, ондје ћете пронаћи и сладолед за псе који не садржи шећер. Цијена куглице је 200 динара или око 3,50КМ.

(независне)

Коментари / 0

Оставите коментар