Члан криминалне групе Ћука пао због зеленашења

Синиша Перић из Бијељине, члан организоване криминалне групе Златана Ћука, ухапшен је у акцији "Коцка" због зеленаштва, а том приликом је заплијењена већа количина новца, потврђено је "Гласу Српске".

Република Српска 24.08.2023 | 15:22
Члан криминалне групе Ћука пао због зеленашења

Акцију су извели припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске (МУП РС), а сазнајемо да је Перић „пао“ приликом примопредаје новца.

- Лице С.П. је лишено слободе јуче на подручју Бијељине у оквиру оперативне акције кодног назива "Коцка" коју су реализовали припадници Управе криминалистичке полиције и Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС.

Акција је изведена  под надзором Окружног јавног тужилаштва Бијељина и наредби Основног суда Бијељина. Осумњичени је данас предан тужилаштву у Бијељини уз извјештај о учињеном кривичном дјелу зеленаштво-саопштено је из МУП-а РС.

Додаје се да су током акције извршени претреси стамбених објеката и возила које користи С.П. и том приликом је одузета већа количина новца, скупоцјено возило и мотор.

Перић је хапшен заједно са Ћуком у акцији "Голден" у којој су припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) ухапсили шест особа због сумње да су се бавиле шверцом наркотицима и оружјем, а терете их и за прање новца.

Он иза себе од раније има криминални досије и познат је по учешћу у шверцу дроге. Био је и на "кокаинској журци" коју је организовао Ћук  током пандемије вируса корона у  викендици у Сувом Пољу код Бијељине. Тада је ухапшено укупно 16 особа у акцији "Кристал", а међу њима и старлета Тијана Максимовић звана  Тијана Ајфон.

Златан Ћук важи за особу блиску “Шкаљарском клану”, а његово име помиње се и у оптужници против организоване криминалне групе Далибора Раилића, осумњичене за трговину дрогом и убиство начелника Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Приједор Раденка Башића.  Према оптужници, Раилић је управо од Ћука набављао одређену количину наркотика, што је откривено декрипцијом њихових „Скај” комуникација.

Име Ћука у јавности је испливало и у предмету против Дарка Елеза, који је био под истрагом због сумње да је планирао Ћукову ликвидацију.

И прије тога важио је за безбједносно интересантно лице. Био је учесник оружаног напада на кафе бар “Фићо” у Бијељини, који се догодио у мају 2009. године. Тада су од рикошета из аутоматске пушке рањени Горан Ерак, Јаско Шабић и Един Хамидовић. Због сумње да је учествовао у нападу исту ноћ ухапшен је Дражен Благојевић, док је Ћук мјесец био у бјекству.

(Глас Српске

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Јр

24.08.2023 15:36

Па ако има толики досије и бави се са наркотика,те и другим дјелима откуд на слободи????Колико је хапшење пута?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.08.2023 00:47

Плацао их, ето како, а мозда је имао и брата у тузиластву!

Name

Предатор

24.08.2023 16:19

Колико медијског простора за криминалца уместо само једне проширене реченице која гласи: вишеструки повратник у вршењу КД ухапшен и осуђен на четрдесет година тешке робије без права на помиловање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Када цујем...

24.08.2023 17:16

..помиње се име или зна се од раније ...итд...па шта сте пустили таквог да се шета и испија кафе којукуда и лијепо пере новац....зна се гдје му је мјесто...

ОДГОВОРИТЕ