Трајект у Грчкој постао је болница због пацијената

Десетине болничких пацијената евакуисани су на трајект у грчком лучком граду Александрополису, саопштила је ватрогасна бригада, док шумски пожари у тој области горе неконтролисано већ четири дана.

Свијет 22.08.2023 | 18:04
Трајект у Грчкој постао је болница због пацијената

Стотине ватрогасаца се боре обуздати пожар који је избио у близини Александрополиса у суботу и брзо се проширио, распирен олујним вјетром, стварајући огромне облаке дима изнад града и претварајући ноћно небо у јарко црвено.

Власти су саопштиле да је 65 пацијената из Универзитетске болнице у Александрополису евакуисано до уторка ујутру из предострожности на трајект у луци. Још 14 особа евакуисано је бродом обалске страже са плаже у близини села Макри.

У екстремним временским условима, углавном због олујног вјетра, уложен је велики напор да се управља фронтовима пожара који су истовремено избили у многим дијеловима земље – рекао је портпарол ватрогасне бригаде Иоаннис Артопиос касно у понедјељак.

Неколико заједница у ширем региону Евроса, у близини границе са Турском, евакуисано је пошто су власти упозориле да ризик од нових пожара остаје висок у наредним данима.

(Клиx) ФОТО: ДИМИТРИС АЛЕXОУДИС/ЕПА

  <див цласс="баннер ноБефоре"> <див ид="ИнТеxт_1" дата-гоогле-qуерy-ид="ЦКWрх97Q8ИАДФдХеОwИдт5ИФ6г"> 

Коментари / 0

Оставите коментар