Протеста у Бијељини ће бити, као и мирне шетње до Еко-депа

Након разговора градоначелник Петровић је напустио просторије Полиицјске управе са поруком да ће данас у 17.00 ч бити одржан протесни скуп у Бијељини са шетњом до канцеларија директора предузећа Еко-деп, те да це цијели скуп пратити полицијске службе, као и да ће бити измијењен саобраћај у самом центру града.

Република Српска 22.08.2023 | 10:43
Протеста у Бијељини ће бити, као и мирне шетње до Еко-депа

Након сто је добио информацију да се забрањује протесна шетња, али не и скуп у Бијељини,  градоначелник Љубиша Петровиц обавио је састанак са начелником ПУ Бијељина Стјепаном Терзићем и командиром ПС 1 Душком Васиљевићем.

Градоначелнику је упућен низ питања, од тога колико људи је позвано на скуп, затим питање се односи и на  какву структуру људи очекује на протесту.

Надлежне у полицији интересовала је маршрута којом би се креатали.

На сва питања градоначелник Петровић дао је јасне одговоре, тврдећи да је то мирни скуп незадовољних грађана Бијељине, те да располажу са свим подацима о криминалним малверзацијама које се већ годинама догађају у управи предузећа Еко-деп.

Такође, надлезни у ПУ Бијељина саопштили су да они нису забранили протесну шетњу, него да је било нужно обавити информативни разговор, како би имали увид у најављени протест.

Након разговора градоначелник Петровић је напустио просторије Полиицјске управе са поруком да ће данас у 17.00 ч бити одржан протесни скуп са шетњом до канцеларија директора предузећа Еко-деп, те да це цијели скуп пратити полицијске службе, као и да ће бити измијењен саобраћај у самом центру града.

Један од основних разлога, међу бројнима које је Петровић раније навео за данашњи протест, јесте тендер у Брчком, на који се  предузеће Еко-деп пријавило за одвоз смећа, што је градоначелник назвао еколошком катастрофом.

Он је рекао да од почетка његовог мандата грађани указују на проблем регионалне депоније.

-У Еко-депу су усавршили крађу новца и то, ни мање ни више него на отпаду, каже Петровић и додаје:

"То смо документовали и судски поступак је у току".

"Међутим", наставља Петровић, "руководству Еко-депа није довољно то што се отпад довози из Бијељине, Лопара, Угљевика, Теочака, него се пријављују на тендер за депоновање смећа из Брчког."

“И тако да се ствара још већа еколошка катастрофа? Е па неће моћи! Позивам све грађане Бијељине, све оне којима смета депонија, да изађу сутра на протест. Депонија се осјећа до центра града. Имате монструозно руководство којем ништа није свето и у свему виде паре, па и у смећу.

(БН) Фото: БН

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Да погодим

22.08.2023 11:15

Опет народ неће хтјети да се замјери СНСД-у, па ће посље бити КУКУУУ ЛЕЛЕЕЕЕ ЉУБИШААА ПОМАААЖИИИИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петровиц

22.08.2023 11:20

Да нам је Петровиц, предсједник РС, све би нам цвало и цвитало и извукли би се из предстојећег банкрота,за годину дана! Браво поштени човјече!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Петровић

22.08.2023 13:48

Нажалост ови су нам толику рупу ископали да нас ни Бог неби избасио, требаће 10г обнове посље њих

Name

Гордана

22.08.2023 11:41

Па ваљда је свима у интересу да је у Бијељини чист ваздух Зато народе Бијељине изадјите на протест, И борите се !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберко

22.08.2023 12:16

Полиција у служби секте и режима. Да је среће да и они стану уз народ... Чуј кога је градоначелник позвао на протест. Па не зове у сватове да прави листу гостију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пролазник

22.08.2023 13:35

До сада сам мислио да је Еко Деп приватна фирма која има дозволу за госопдарење отпадом, али кад сам прочитао да је фирма јавна, односно града Бијељине у којој се довози отпад из Бијељине, Челића који је у Федерацији, па Угљевика и сад Брчко Дистрикта који је као трећи ентитет, није ми јасно како градоначелник Бијељине који је главни и доноси одлуке о јавним фирмама, не може забранити довоз смећа, у чему је квака? Замислите да у Београду, Загребу, Сарајеву или нашим комшијама у Брчком, комунално јавно предузеће из Брчког, ради нешто мимо градоначелника Брчкога? Поново ми није јасно, како је ово могуће у Бијељини?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.08.2023 14:23

Зато сто дјукини слепци одлуцују.

Name

Драскицеви свједоци

22.08.2023 14:29

Па то је све одрадјено док је рахметли Мицо био у сдс-у колико се сјецам. Тада то није био криминал?

ОДГОВОРИТЕ
Name

школски

22.08.2023 16:15

колико нам се директор школовао , у складу са тим и његово директоровање

ОДГОВОРИТЕ
Name

аћим

23.08.2023 18:12

Да ли Петровић знаколико кошта једна депонија и имали новац да је изгради,као и колико дуго траје градња.Њему је боље да је остао у струци него што овако таласа.

ОДГОВОРИТЕ