Ђоковић против Алкараза за трећи трофеј у Синсинатију

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић играће финале Мастерса у Синсинатију против Шпанца Карлоса Алкараза. Меч је на програму од 22.30 по средњоевропском времену.

Свијет 20.08.2023 | 10:30
Ђоковић против Алкараза за трећи трофеј у Синсинатију

Новак Ђоковић и Карлос Алкараз састаће се у финалу Синсинатију после нешто више од месец дана и великог финала на Вимблдону. 

Алкараз је у Лондону био бољи и води са 2:1 у међусобним дуелима. Новак ће покушати да изједначи резултат у победама, али ће се превасходно борити за свој трећи трофеј у Синсинатију, будући да је овај турнир освајао 2018. и 2020. године.

Ђоковић је до финала Мастерса у Синсинатију стигао без изгубљеног сета, у првом колу је био слободан, у другом, меч му је предао Алехандро Давидович Фокина, у осмини финала српски тенисер је био бољи од Гаела Монфиса, затим је тријумфовао над Тејлором Фрицом и у полуфиналу је савладао Александра Зверева.

За разлику од Новака, Алкараз је до финала у сваком мечу изгубио један сет. У четвртфиналу против Макса Прусела и у полуфиналу са Хубертом Хуркачом, Шпанац је правио преокрет и не баш лако стизао до тријумфа.

Шпанац је пласманом у финале мастерса у Синсинатију уједно сачувао и прву позицију на АТП листи.

Дуел између Ђоковића и Алкараза на програму је од 22.30, а пре мушког финала играће се финале у женској конкуренцији од 19.30 у коме се састају Коко Гоф и Каролина Мухова.

(РТС) Фото: Архива/ПА/Индепендент

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Роби

20.08.2023 12:12

Идемо ноле по титулу....

ОДГОВОРИТЕ