Потресне сцене из Атине: Трибина завијена у црно

АЕК дочекује загребачки Динамо у реванш мечу квалификација за Лигу шампион. Меч у Атини игра се десет дана после нереда у којима је живот трагично изгубио Михалис Кацурис.

Вијести 19.08.2023 | 18:23
Потресне сцене из Атине: Трибина завијена у црно

Навијач грчког тима настрадао је током масовне туче коју су изазвали хрватски хулигани, пошто је добио смртоносне убоде ножем.

Присталице атинског клуба - група "Оригиналс 21" - опростиле су се од страдалог друга тако што су у црно завили капију 21 на стадиону ОПАП Арена.

Иначе, у петак током дана грчки медији су јавили да је ухапшен и главни осумњичени за убиство Михалиса Кацуриса.

Он је идентификован помоћу видео снимака, а реч је о познатом навијачу Панатинаикоса, који је у прошлости учествовао у навијачким обрачунима, преноси Прототема.

Како пише грчки портал позивајући се на поуздане изворе, приведени младић је одвео навијаче загребачког Динама до места сукоба с навијачима АЕК-а. За десетак Хрвата још се трага.

Специјалци, хеликоптер и невиђене мере безбедности

Меч високог ризика проглашен је због убиства 29-годишњег Грка у нападу хрватских хулигана пре десетак дана у Неа Филаделфији, насељу поред стадиона Аја Софија на коме је првобитно требало да се игра, али је померено за ову суботу.

Распоред домаћинства је замењен, АЕК је славио на Максимиру 2:1, а сада је на програму реванш у главном граду Грчке у који је у петак стигла експедиција Динама под максималном пратњом.

Модри се налазе у једном хотелу недалеко од центра, који му је одредила полиција јер је процењено да ће лакше да их осигура од могућих инцидената. На путу до хотела је аутобус Динама све време пратило десетак возила са све специјалцима.

Динамо неће да тренира на Аја Софији, као што је то радио у дану пред убиство Михалиса Кацуриса, из сигурносних разлога. За разлику од тог пута, иако је и тада била на снази забрана гостујућих навијача, сада неће бити Хрвата.

(Спортал)  Фото:Спортал

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Оли

19.08.2023 19:38

А хрватски медији представљају као да су жртве.Ма строге казне за те хулигане🤢

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зртве

19.08.2023 20:44

Него ста. Осудили сте цијели народ а на крају испаде да га је грк убио,уз то ни једног грка нису ухапсили који је уцествово у нередима? Бас непристрасно право

Name

Q

20.08.2023 05:23

"Хрвати су најхрабрији народ на свијету, не зато што се никога не боје, веч зато што се ничега не стиде", ЈОВАН ДУЧИЋ.

ОДГОВОРИТЕ