Мјере уочи меча АЕК - Динамо јаче неко икада

Безбедносне мере у Атини појачане су уочи вечерашње реванш утакмице трећег кола квалификација за Лигу шампиона између грчког АЕК-а и Динама из Загреба.

Свијет 19.08.2023 | 10:40
Мјере уочи меча АЕК - Динамо јаче неко икада

Први меч грчког и хрватског тима требало је да буде одигран 8. августа у Атини, али је отказан због сукоба навијача два клуба у којима је убијен навијач грчког тима Михалис Кацурис, а осам особа повређено.

Очекује се да ће данас полицијске мере у Новој Филаделфији бити јаче него на било којој другој утакмици коју је АЕК одиграо на свом новом стадиону. 

У циљу превенције насиља и заштите грађана и играча, на стадиону и ван њега биће распоређено хиљаде полицајаца. 

Предвиђени су прелети хеликоптера, а у употреби ће бити и дронови који ће са лица места пружати непрекидну слику, док ће контрола надгледати оне који иду на стадион, преноси Прототема.

АЕК је саопштио да ће на стадиону бити и чланови породице убијеног навијача и замолио све навијаче клуба да се понашају беспрекорно. 

Наведено је да ће бити строго забрањено уношење ласерских уређаја, димних бомби, бакљи и запаљивих материја и указано да ће тим бити најстроже кажњен у случају употребе таквих средстава.

Врата стадиона биће отворена три сата пре почетка меча и од тада ће простор око стадиона бити затворен и у њему ће моћи да буду присутни само они који имају карту за утакмицу, преноси Катимерини.

Такође ће бити оштре контроле на самим улазима на стадион и неће моћи да уђе нико ко носи ранац или торбу. 

Забрањени су сви транспаренти са расистичким, политичким и генерално неспортским садржајем.

Након прошлонедељних нереда и убиства Михалиса Кацуриса, грчка полиција је привела више од 100 хулигана, међу којима и више десетина хрватских држављана, а у међувремену је ухапшен грчки навијач (24).

Он је идентификован помоћу видео снимака, а реч је о познатом навијачу Панатинаикоса, који је у прошлости учествовао у навијачким обрачунима, преноси Прототема. 

Како пише грчки портал позивајући се на поуздане изворе, приведени младић је одвео навијаче загребачког Динама до места сукоба с навијачима АЕК-а. 

(Тањуг) Фото: Тањуг/АП/ Тханассис Ставракис

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Добро

19.08.2023 11:34

Су се сјетили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Име

19.08.2023 11:55

Ови навијачи су по правилу дебили

ОДГОВОРИТЕ
Name

У ствари,

19.08.2023 16:23

то је банда криминалаца и хулигана.