СДС је за одбрану институција РС, али не и за једноумље

Иако сам лично увјерен да СНСД, у основи, представља интересну заједницу, ипак вјерујем да мора постојати одређени нуклеус разумних и честитих људи у свакој организацији. Ви позивате на одбрану Додика, ми искључиво на одбрану  ИНСТИТУЦИЈА и одговор је врло јасан: Одбрана ИНСТИТУЦИЈА - ДА - Једноумље НЕ, поручио је Маринко Божовић, начелник општине Источна Илиџа.

Република Српска 18.08.2023 | 10:32
СДС је за одбрану институција РС, али не и за једноумље

Божовић напомиње да је манипулација свим и свачим у Републици Српској свакодневна појава и успостављено правило владајућег режима. 

„Бескрупулозно, ниско и синхронизовано, наставља се сатанизација свих који размишљају другачије у Републици Српској“, истиче Божовић и додаје:

„Свима је јасно, па и Додику, да му највећа опасност у политичком животу пријети од Српске демократске странке. Утицај режимских медија кроз активирање многих уцијењених и личним интересима вођених организација, странака и појединаца је да се пласира нова вијест која ће бити битнија и важнија од оне изворне, суштинске и кроз праксу доказане теорије о лажном патриотизму и криминалу Милорада Додика.“

Божовић наводи да је СДС, као и раније, против сулуде политике и прављења подјела у Српском народу.

„Ми из Српске демократске странке смо заузели јасан став према овом процесу и наставићемо да осуђујемо сулуду политику овог човјека, који није у стању да окупи српски народ и више од двије деценије је синоним за подјеле, нејединство, свађе, уцјене, диктатуру и још много тога што доказује да он није истински и прави вођа српског народа, без обзира на функцију Предсједника Републике Српске коју у овом моменту врши“, поручује Божовић.

Наглашава да је разлика између озбиљних друштава и друштва како га перципира Милорад Додик у томе што првим управљају институције, а другим се управља институцијама. 

„Управо тако, институције постају марионете и сасвим је небитно да ли је Милорад Додик предсједник Владе Републике Српске, члан Предсједништва из Републике Српске, предсједник Републике Српске или предсједник мјесне заједнице Бакинци, свеједно - он ће бити тај који одлучује“, напомиње Божовић. 

Божовић је подсјетио како су прије пар дана активисти СНСД-а, симболично, на базенима Џунгла у Добоју, у знак подршке Милораду Додику, групно скочили у базен. 

„Парола је: 'И у ватру и у воду за Додика'. У воду сте скочили, а наставак лудог перформанса се ускоро очекује. Џунгла, симболично“, наводи Божовић и поручује:

„Иако сам лично увјерен да СНСД, у основи, представља интересну заједницу, ипак вјерујем да мора постојати одређени нуклеус разумних и честитих људи у свакој организацији. Ви позивате на одбрану Додика, ми искључиво на одбрану  ИНСТИТУЦИЈА и одговор је врло јасан: Одбрана ИНСТИТУЦИЈА - ДА - Једноумље НЕ!“ 

Са наше стране је, каже Божовић, увијек отворен длан за дијалог око свих суштинских питања од националног интереса.  

„Дозволите ми да вам то опет кажем, Милорад Додик није једно од њих“, наглашава Божовић и поручује: 

„Уколико СНСД има политички интегритет и истинску вољу за успостављање доње границе “међе” око свих националних тачака идентитета и кључних политичких питања, Српска демократска странка је спремна за ту врсту равноправног и отвореног разговора са свим странкама и појединцима у Републици Српској, али искључиво без Милорада Додика“, истакао је Божовић.

(БН) 

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

МеНАГЕР

18.08.2023 10:53

Рекох ти неки дан (побогу па то је било јуце) да не летис пред руду А да па морас извињавам се Добро добро али само јос овај пут Јесу ли ти обецали Па да као увијек и као и свима (који су до сада нестали или прелетили)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срето

18.08.2023 12:03

Колко фунти стерлинга,моја подршка институцијама неупитна.

Name

Ненад-Нострадамус

18.08.2023 15:30

Па управо браните једноумље.

Name

Илиџа

18.08.2023 10:56

Не гајим никакве симпатије према СНСД-у и Милораду Додику али г. Божовићу, молим те појасни нам како си дошао на позицију начелника општине. Знам да нећеш па ћу ја то урадити. Искористио си навијачке групе младих људи купујући их ситним услугама затим обећавање радних мјеста за други табор гласача када сједнеш у фотељу и треће гласачко тијело од стране родбине, кумова, комшија итд. Не видим да се нешто битно разликујете од владајуће "елите" која се бави само сопственим богаћењем. Ваша борба за власт се заснива на истим принципима јер за народ не марите ни сада ни даље. Знам да је након свега врло тешко добити поштену власт али морамо бити упорни и придобити младе школоване и неискварене људе да се кандидују и да их подржимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

18.08.2023 12:01

Сто се тице избора неце их висе добити 100%

Name

Ре

18.08.2023 12:20

Како је рудоња досао на власт? На нато тенку. Изборе је покрао,ако не верујес,питај дјукине слепце.

Name

Ре

18.08.2023 12:25

Шта је урадио, колико се задужио или вратио дуга ,колико се обогатио , није само да треба да се брине о народу па неможеш свима угодити,а неко мора и радити па из Њемачке се вратио нерадник кои је научио да овде лежи и прима плату а мисли и да је тамо тако.

Name

БЛ

18.08.2023 11:03

Постоји ли могуцност да неко други буде предсједник РС и да се смири ситуација. Да радимо и зивимо, а не ратујемо. Па није преплацен да буде вјецити предсједник. РС је само вјецна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За БЛ

18.08.2023 18:40

Само Љубиша Петровић! А ако има исти као он, добро дошли! Осталу багру у воз и на пут без повратка.

Name

БАЊА ЛУКА

18.08.2023 11:20

Шта каже Цицко Бјелица Дарко Бабаљ Радо Савић Миличевић Пандуревићка Соња Караџић Василије Перић већ отишао Видић из Брода ма нема шта све бурлини послушници једино ЉУБИША ПЕТРОВИЋ ВРИЈЕДИ ОД ВАС У СДС у

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луле

18.08.2023 13:03

Љубиша, Вукота и онај момак из Фоче.

Name

М

18.08.2023 16:14

Шта то фали Миличевићу, Радуловић, Шумару, Петровићу из Прњавора.... Кад би ми набрајали ове из ваших странака дугачак би ред био криминалаца, издајица и др. ОЈЕБИНА.

Name

Ре Илиџа

18.08.2023 11:56

За младе се слажем. Али увијек се и од старијих са искуством учило. Ту треба баланс по том питању. А свима у стручност гледати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

18.08.2023 15:21

Какви млади везе немају, цујес ли их по скупстини не знају ријеци саставити а камоли борити се странцима и овим муслиманима

Name

Ре Јоја

18.08.2023 21:54

Споменућу ти само младог Вучинића из Требиња, хоћеш рећи да не зна двије саставити?

Name

40 британских обавештајаца

18.08.2023 12:18

Срби,идолопоклоници,стварају неке култне личности од људи упитног морала и понашања,да не употребљавам горе изразе,изгледа да смо ратовали,крварили и гинули за једну "династију" и њихове послушнике,најглупљи народ евтопе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.08.2023 12:29

Рацку, ви браните народ 20г са вашом ужас политиком код бурле диктатора коју спроводи према народу годинама у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ШТО ДА НЕ

18.08.2023 14:12

Може и једноумље ако сам и ја с њима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

18.08.2023 21:11

Ако Маринко буде кандидат за нацелника избори у Истоцној Илидзи су унапријед заврсени. Нема СнСД кадидата који му је до кољена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цв

18.08.2023 21:44

Ти си небитан и безбезан лик! Ако је неко битан то је Петровић из БН, момак који стоји иза сваке ријечи и који је поштен од главе до пете. Иди бјежи....не досађуј

ОДГОВОРИТЕ