Држављанин БиХ ухваћен са 35 кг кокаина у Келну

Истражиоци из одјељења за наркотике келнске полиције саопштили су данас да су имали рекордну заплијену дроге и то у аутомобилу 25-годишњег возача из Босне и Херцеговине, гдје је пронађено чак 35 килограма кокаина.

Свијет 16.08.2023 | 22:42
Држављанин БиХ ухваћен са 35 кг кокаина у Келну

Медији преносе да је дрога била тако слабо сакривена да су и сами инспкетори били изненађени. Иначе, улична вриједност откривеног кокаина креће се, према различитим процјенама, од 2,5 до 3,7 милиона евра.

“Он је буквално 30 пакета кокаина, спакованог попут цигли, ставио у дио аутомобила гдје стоји резервни точак. Моје колеге одавно нису имале тако лак улов, јер је било више него очигледно. Ријетко који кријумчар ту ставља дрогу”, рекао је Јенс Ахланд, портпарол полиције.

“Ово је нови рекорд када је ријеч о количини заплијењене дроге”, рекао је Ахланд, додавши само да је кријумчар дрогу превозио из Белгије те да је крајње одредиште наводно требала да буде Словенија.

Из полиције нису жељели да износе било какве друге детаље, посебно не о кријумчару, већ су само навели да је ухапшен. Даљу истрагу спроводи истражна канцеларија царине Есен,а у име канцеларије јавног тужиоца у Бону, преноси "Фоцус".

(Независне) Фото: Хауптзолламт Кöлн 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Муња

17.08.2023 07:05

Тај је вероватно из Добоја ..... Почели је разносити по еврпи а још су аматери .... Очигледно ..... А у Србију је из БиХ ,носе колима ХИТНЕ ПОМОЋИ ,тако да су маx.застићени и срећни.......

ОДГОВОРИТЕ