Ко је Дамир Мехић који је ухапшен на аеродрому у БГ?!

Дамир Мехић звани Биби, који је осуђен на 17 година затвора због убиства у Тузли, ухваћен је на београдском аеродрому Никола Тесла, у тренутку када је са фалсификованим документима покушао да уђе у Србију.

Србија 14.08.2023 | 07:47
Ко је Дамир Мехић који је ухапшен на аеродрому у БГ?!

Он је показао фалсификовани пасош и у земљу је покушао да уђе користећи туђе име. Српска полиција га је идентификовала и одмах ухапсила.

За Мехићем је раније расписана потјерница, пошто се већ дуже вријеме налази у бјекству, тачније од 2020. године.

Претходно је Кантонални суд у Тузли Мехићу изрекао јединствену казну затвора у трајању од 17 година и пет мјесеци за убиство које је почињено 2013. године у Тузли. Убиство је било епилог крвавог обрачуна између двије криминалне групе.

Крвави обрачун из 2013. године догодио се у самом центру Тузле, а смртно је страдала једна особа, док је неколико повријеђено. Испред угоститељског објекта “Сагиттариус” 22. јуна 2013. године убијен је Емир Џинић, а повријеђени су Денис Рахмановић и браћа Амир и Наил Хоџић.

Као осумњичени по оптужници Тужилаштва ТК су наведени Дамир Мехић звани Биби, Амир Лисичић, Амир Мехић, Денис Рахмановић и Мерсед Механовић.

Дамир Мехић је од тада био у бјекству све до јануара 2018. године. Након крвавог обрачуна Тужилаштво Тузланског кантона у сарадњи с Министарством унутрашњих послова ТК за њим је расписало потјерницу по којој је и ухапшен на Јахорини.

Мехић је двије године провео у притвору, након чега је по одлуци Кантоналног суда у Тузли пуштен на слободу. Судски процес је окончан, а сви осумњичени су по пресуди Кантоналног суда осуђени на затворске казне.

Суд је изрекао јединствену казну затвора за Дамира Мехића Бибија из Тузле у трајању од 17 година и пет мјесеци. Амиру Лисичићу из Бановића је изречена јединствена казна затвора у трајању од 16 и по година, док је Амиру Мехићу из Тузле изречена казна затвора у трајању од 11 и по година.

Због кривичног дјела учествовања у групи људи која учини кривично дјело осуђујуће пресуде су донесене и за Мерседа Механовића и Дениса Рахмановића, обојица из Тузле. Механовићу је изречена казна затвора у трајању од шест мјесеци, а Рахмановићу у трајању од једне године.

У првој тачки оптужнице Дамир и Амир Мехић се терете да су организовали групу људи како би заједно са Лисичићем, Механовићем, Рахмановићем и другим њима познатим особама, углавном запосленима у Агенције за обезбјеђење “Флек” из Тузле, заједничким дјеловањем усмртили, покушали усмртити и тешко тјелесно повриједити друге особе.

Дамир Мехић и Амир Мехић су оптужени да су као саучесници починили кривична дјела учествовање у групи људи која учини кривично дјело у стицају са убиством, покушајем убиства и недозвољеним држањем оружја или експлозивних материја, док је Лисичић оптужен за учествовање у групи у стицају са убиством и два покушаја убиства. Механовић и Рахмановић су оптужени због кривичног дјела учествовање у групи људи која учини кривично дјело, преноси Телеграф.

Послије изрицања првостепене пресуде суд је Дамиру Мехићу, Амиру Мехићу и Амиру Лисичићу одредио мјеру притвора у складу са одредбама Закона о кривичном поступку ФБиХ

(Телеграф.рс)  Фото:МУП БиХ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Леми

14.08.2023 08:11

Цекајте,био две године у притвору и таман прије изрицања конацне казне ви га пустили на слободу.Знаци,цитам и не вјерујем...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

14.08.2023 18:30

На фаци му се може примјетит да је поштењачина и људина😂 Ово је само примјер колико је правни систем дно дна у овом корумпираном друштву..

Name

+

14.08.2023 08:11

Оволики података је за суд. А за нас не кажете. Како је у бијекству толике година. Жао ми времена због олоша.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

14.08.2023 08:13

Послије 10 година човјек слободно шета или се крије а нико од власти, судства и полиције није крив ии онда се деси некакав злочин и опет нико није крив и онда народ опет гласа за такве а незнају да они сутра могу бити жртве и да се увјек мора нешто мјењати пошто ово неваља па опет мјењај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

14.08.2023 08:48

Он је "фини и културни" момак из Тузле да будем мало ироничан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДрМр

14.08.2023 10:39

Па зашто су га пустили?? Који судија?? Има ли позива на ОДГОВОРНОСТ?? Везано за овај случај Биби је ВЕЧ БИО У БЈЕКСТВУ. Дакле, био у бјекству, ухваћен, био 2 год у притвору и онда ПУШТЕН а ДОКАЗАНО да је бјежао и самим тиме постоји могућност бјекства, а осудјени је то ИСКОРИСТИО ... а одговорност судија који су му ДРУГИ пут омогућили бјекство??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Криминал

14.08.2023 13:26

Кад је криминал у питању не гледа се ко је Србин, Босњак или Хрват. Ма свака част, боље сте организивани него политичари. Још један доказ да ми обични смртници који живимо у БИХ испаштамо све малверзације политичара и криминалаца!!! Бас смо глупи, да не употребом неки јачи израз!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Суде суде

14.08.2023 22:32

Ма браво за БиХ правосудне неком је лик улетео лову да направи пропуст и он набер дај те молим вас ,лик изашао легално,зашто му нису узели пасош и ограничити кретање.

ОДГОВОРИТЕ