"Наши снови заиста могу да постану стварност"

“Не постоји ништа што је недостижно ако то јако желите и вјерујете у своје снове,” порука је са догађаја организованог поводом Дана младих у Угљевику. Циљ скупа био је, каже организатор, слављење младих, успјешних и амбициозних људи који су допринијели локалној заједници, али и шире, те промоција правих вриједности. 

Република Српска 12.08.2023 | 13:28
"Наши снови заиста могу да постану стварност"

Сваки млади, талентовани човјек, гдје год да живи, има различиту животну причу, понекад нимало лаку, али је свима њима једно заједничко: борба за своје снове и успјех на крају пута. Све то, истичу млади из Угљевика, постигли су уз велику подрушку породице и најближих пријатеља.

Управо њима је захвална Ивана Бабић, студент новинарства, која се бави и писањем.

“Збирку поезије сам објавила са 16. година. Волонтирам у магазину “Студент” и једној студентској емисији. Важно је слиједити своје снове, остати непоколебљив у жељи да будеш успјешан, и прије свега, вољети оно што радиш”, каже Ивана.

Ружица Бојић је, како каже, као дијете оскудјевала у много чему али су је упорност и жеља да постане професионални шминкер, довели до остварења жеље, па и више од тога: постала је едукатор.

“Нисам имала новца за шминку коју сам куповала од џепарца. Сваки пут кад скупим новац за једну ствар, друга би се потрошила. Почела сам да се бавим каталошком продајом, добијала сам новац али сам онда куповала и превише, вјероватно због тога што сам раније имала мало. Сад је стањw потпуно другачије и ја сам веома задовољна”, прича нам ова млада жена.

Угљевик је први пут организовао Дан младих, а жеља организатора је да овакви догађаји постану традиција у тој општини јер Угљевик, иако мала средина, истичу, итекако има чиме да се похвали.

Маја Михајловић, координатор “Дана младих” Угљевику каже да та општина има пуно талентованих младих људи.

“Имамо младе спортисте, рецитаторе, пјеваче, сликаре, глумце … Наше школе имају велики број тзв. вуковаца. Они су доказ колико подршка околине значи јер ако имаш макар мало подршке, то ти је вјетар у леђа да напредујеш”, објашњава Мај.

“Пут до успјеха пут је успона али и падова али никад не треба одустати од својих циљева и жеља јер снови заиста могу да постану стварност”, поручили су млади Угљевичани.

Међународни дан младих обиљежава се 12. августа.

(БН) Фото: БН

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

СТАТИСТИЦАР

12.08.2023 16:21

ИМА КИ НЕКО ОД МЛАДИХ ДА СЕ БАВИ ПОЉОПРИВРЕДОМ,МАЈЕВИЦА И УГЉЕВИК СУ ПОЗНАТИ ПО ПРОИЗВОДЊИ СЉИВЕ,А У ВОЦЊАЦИМА ОСОБЕ СТАРИЈЕ ОД 60 ГИДИНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Угљеник

13.08.2023 00:27

Нека ме туга обузела, дал' због текста и фотографије или самог догађаја...

ОДГОВОРИТЕ