Протест: Зашто није било одговарајуће реакције на пријаву?

"Зашто није било одговарајуће реакције на пријаву, посебно с обзиром на криминалну прошлост починиоца? Ко су одговорни за пропусте у заштити жртве?", поруке су са протеста у Сарајеву.

Босна и Херцеговина 11.08.2023 | 17:28
Протест: Зашто није било одговарајуће реакције на пријаву?

Већи број грађана окупио се у Сарајеву постакнути стравичним вишеструким убиством у Градачцу. Протест је организовала Фондација "ЦУРЕ".

Окупљени су позвали Тужилаштво Тузланског кантона да истражи и обавијести јавност о томе како је дошло до цурења информација и како је починилац сазнао за пријаву.

"Зашто није било одговарајуће реакције на пријаву, посебно с обзиром на криминалну прошлост починиоца? Ко су одговорни за пропусте у заштити жртве?", питају се из фондације.

Осим чланова фондације, протестном окупљању прикључили су се и грађани Сарајева који својим присуством желе послати поруку да је неопходно свим мјерама зауставити насиље над женама које, нажалост, често оконча без адекватне законске мјере и фемицидом.

"Потресене тренутним дешавањима гдје је Нермин Сулејмановић прије неколико сати у Градачцу убио супругу пуцајући из ватреног оружја, а затим на основу медијских сазнања је убио и још неколико особа и све то је јавно преносио на својим друштвеним мрежама, најављујемо мирни протест", раније су саопштили из фондације.

"Такође, желимо скренути пажњу јавности, грађанима БиХ да починиоци насиља, убице и насилници нису хероји којима се требамо дивити и подржавати их пратећи њихова недјела, дајући им значај на начин да их пратимо на друштвеним мрежама, лајкамо њихове објаве и слично. То је индиректни чин насиља, али и наше несвјести", уједно су поручили из поменуте фондације.

Подсјећања ради, три особе су данас усмрћене на подручју Градачца, а три рањене из ватреног оружја. Ради се о пунољетним особама. Убица Нермин Сулејмановић је починио потом самоубиство.

Сулејмановић је из пиштоља усмртио своју бившу супругу и два мушкарца, оца и сина. Ранио је једног полицајца те још једног мушкарца и жену у Градачцу.

(Клиx/ Фото: Издвојено.ба) 

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Вања

11.08.2023 18:59

Заказали смо као друство немамо власт која би ститила народ вец су допустили да ради ко сра хоце за новац наравно жене дјеца радници у приватним фирмама дал це неко да нас једном застити и муцитељи да одговарају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коле зв

12.08.2023 05:42

Гарант је диловао дрогу с полицијом , рекоше да је дилер и тај му јавио

Name

Убијени и ОТАЦ и СИН

11.08.2023 19:26

Јел они МАЊЕ ВРИЈЕДЕ?!!! ХАЛО БОЛАН ВИШЕ!!!!! Ово није равноправност, ово је ПРОПАГАНДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будимо јединствени

11.08.2023 21:34

Фокус је на томе што је супруга пријавила насиље, а неко није радио свој посао. Жртве су све једнаке. Овде нема мјеста за подјеле по полу или било чему другом.

Name

Т

11.08.2023 19:27

Ко је тај сто му је дојавио да га је несретна зена пријавила? Ко је тај бандит?

ОДГОВОРИТЕ
Name

051

11.08.2023 19:42

Свима који су се оглусили о пријаве овог дебила за насиље треба судити као сауцесницима у ивим убиствима, јер они то и јесу. Некада је било незамисливо да полицајац буде у друству криминалца, а данас је то сасвим нормална ствар. Многи припадници полиције, цудовиста попут овог, стите и затаскавају њихова недјела. А народ се и даље лози на подјеле и националистицка хускања, умјесто да се сви ујединимо у борби против оваквих звијери и да се заједницки боримо за боље сутра свих нас и насе дјеце, да се овакве ствари висе никада и никоме не десе. Искрено сауцесце породицама свих зртава и нека им Бог да снаге и нацина да наставе даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Она га је бирала

11.08.2023 19:49

Значи заказале сте ВИ, ДРАГЕ ЖЕНЕ, јер не утичете једна на другу, не дајете савјет својим кћерима и пријатељицама, да није најпаметније ПЕТЉАТИ СЕ СА ОКОРЈЕЛИМ КРИМИНАЛЦЕМ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.08.2023 21:10

Жене ће вам увијек наћи неку грешку, осим ако нисте тешка бараба. Онда ће вам тражити добре стране. Жене траже оно чега нема." - Иво Андрић

Name

Ре

11.08.2023 21:19

Исто тако је особама попут вас потребно указати да такав став није много бољи од насиља. Није га она бирала. Да ли било ко бира насиље!? Нико нема права да своје лицне фрустрације и трауме искаљује на неком другом. О овоме се мора прицати и сви морамо бити свјесни да се то не десава "тамо негдје" зато сто је неко "испровоцирао некога". Десава се овдје и сада и свако од нас мозе да буде зртва.

Name

РЕ РЕ

11.08.2023 22:12

Јок није га бирала, он дошо и тољагом ју ударио па одвуко у пећину? Наравно да га је бирала, а нормалије од њега одбијала... НЕМОЈТЕ СЕ ПРАВИТИ МУТАВИ!

Name

А Иво Андрић

11.08.2023 23:23

...је био бараба јер је пристао да са фашистима Талијанима 1937, преговара о подјели Албаније између Италије и Србије и да етнички очисте Косово од Албанаца! Ово је он себе описао.

Name

Ре Она га је бирала

12.08.2023 00:46

Вас коментар је болестан. Ви никада у зивоту нисте направили погресан избор? Нема цовјека који није правио греске у избору било цега. Да ли је то разлог да му неко одузме зивот? Ко , уопсте, има право некоме одузети зивот? Није она била његово власниство. Јадно смо ми друство док је медју нама оних који размисљају као Ви.

Name

За РЕ она га је бирала

12.08.2023 13:25

Жене су равноправни људи и могу све што и мушкарци! И нису све жене такве да их привлаче криминалци, али заиста не може цијело друштво бити криво, а поготово не они мушкарци који су нормални, што такве привлаче НЕНОРМАЛНИ, битно би било ЕДУЦИРАТИ ДЈЕВОЈКЕ, јер је једино могуће СПРИЈЕЧИТИ, њу нико вратити не може

Name

Јаааа

11.08.2023 21:11

Очигледно је монструм имао људе у полицији који су га се бојали ухапсит чим је имао петљу то да уради,само зашто га нису ухапсили и одредили робију због досијеа који су посједовали одавно о њему,како год ово је за оставке и у полицији и тужилаштву Тузланског кантона,велик пропуст,страшно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПриједорчанинМ.

11.08.2023 23:13

Пара врти гдје бургија неће,био је познат криминалац и полицији гдје је очигледно имао доушнике.

Name

ИСТРАГА

11.08.2023 21:38

па нека струка сада покаже да нешто зна и нека пронађу тог лајавца што је саучесник у убиствима

ОДГОВОРИТЕ
Name

.Систер.

11.08.2023 21:39

Увјек се реагује кад се несто деси и све тако изнова и изнова,ок народ се труди али на залост све је заказало...Нек је Бог у помоци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

*****

11.08.2023 21:45

Заборављамо хероје и јунаке,памтимо само лосе ликове.Јер нам земљом управљају странке сто стите лопове и ниткове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миа

12.08.2023 07:19

Тузиластво одавно проблем.Криминалци. Дубока дрзава. То нам је запад,НАТО и европа. Бит це и горе, само ви забијте главу у пијесак ,славите трзне центре ,хрите у Лидл. Њемацка има насе фирме, хотеле ,на насем простору своје трговине ,пласира своје прооизводе .Образовање унистено ,до дипломе ВСС се долази изузетно ,изузетно лако.Знаци имамо необразоване људе са ВСС спремом спремне на све. Не мора њемавка цизма ни доци,ми (одусевљено )радимо за њих.А у њемацкој перемо њемацке гузице јер оне мирису. А криминалци,е они су застицени јер омогуцавају и даљу пропаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бета 2

12.08.2023 07:36

Бурле, ко је убио Давид-а?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

12.08.2023 07:50

Заказала је држава, овај накарадни систем, запошљавање по политичкој основи, криминал, корупција...

ОДГОВОРИТЕ