За убиство навијача осумњичена 3 Грка, Хрват и Албанац

Грчка полиција је у склопу велике акције послије убиства навијача АЕК-а Михалиса Кацуриса сузила круг потенцијалних директних извршилаца најтежег кривичног дјела.

Регион 11.08.2023 | 09:47
За убиство навијача осумњичена 3 Грка, Хрват и Албанац

Међу ухапшенима су тројица Грка од којих је један са “дебелим” кривичним досијеом, а уз њих и један Албанац и један Хрват.

Грчки медији настављају да преносе сва њима доступна сазнања о убиству које се догодило у понедјељак касно увече у кварту Неа Филаделфија гдје је група од око 150 наоружаних “Бед блу бојса” напала навијаче атинског АЕК-а.

У жестоком обрачуну ножем је смртно рањен Михалис Кацурис. Од тог тренутка кренула је опсежна потрага за починиоцима овог злочина, а полиција је досад привела скоро све изгреднике који ће се у петак први пут појавити на Суду.

<див цласс="баннер ноБефоре"> <див ид="ИнТеxт_1" дата-гоогле-qуерy-ид="ЦЈф7здyО1ИАДФбрВОwИдЗМкХог">

У међувремену, појавила се информација да је сужен круг потенцијалних убица. Медији пишу како је полиција међу ухапшенима успјела изоловати пет главних осумњичених за убиство. Међу њима су Хрват, Албанац и три Грка.

Грчки портал “Неwсит” пише како су код Хрвата и Албанца у тренутку хапшења нађени ножеви на склапање на којима је била крв.

Они су због тога одмах одвојени од остатка ухапшених у близини стадиона АЕК. Од тројице Грка двојица су 27-годишњаци. Сви имају дебели полицијски досије, а један од њих је раније користећи нож починио пљачку. У питању је наводно исти навијач чији је локал у четвртак демолирала група непознатих починиоца који су се моторима довезли до тог кварта.

Иако нема детаља о том инциденту, претпоставља се да је у питању била осветничка акција присталица АЕК-а.

Другог Грка, навијача Панатинаикоса, полиција је ухапсила након што се дан касније на друштвеним мрежама хвалио да је учествовао у нападу на АЕК-ове навијаче.

(Б92)  ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ујко Вукасин

11.08.2023 10:23

Кад неко зели убит неког онда користи прилику хаоса и сто нема везе са спортом. Мозе зена платит неком да јој убију муза. И онда се користи еуфорија хаоса да би се увица примакао зртви..Боцне нозем ,извуце се и оде.

ОДГОВОРИТЕ