Хрватска увела посебне мјере на граници са ЦГ и БиХ

Хрватска полиција је на дијелу границе са Црном Гором и БиХ, због вечерашње фудбалске утакммице између Хајдука и грчког ПАОК-а, увела посебне мјере предострожности, јавила је загребачка Н1 тв..

Босна и Херцеговина 10.08.2023 | 15:37
Хрватска увела посебне мјере на граници са ЦГ и БиХ

Иако је гостујућим навијачима Уефа забранила долазак у Сплит, због трагичних нереда од прије три дана у Атини, хрватска гранична полиција добила је налог да издвоји, односно каналише све путнике за које се утврди да су навијачи.

Тако ће их, објашњавају упућени извори, бити лакше контролисати, односно провјерити да ли неко код себе има оружје или забрањену пиротехнику.

Извори из хрватске полиције потврдили су да је због данашње утакмице између Хајдука и ПАОК-а ниво опреза свих ангажованих, а безбједност подигнута на највиши ниво.

Вечерашња утакмица између Хајдука и ПАОК-а још раније је проглашена сусретом високог ризика, због чега је и разумљив додатни ангажман полиције.

"Ангажовали смо све родове полиције, а сплитска полиција добила је испомоћ од колега из околних полицијских управа. Све је организовано преко Директоата полиције", речено је из извора укључених у обезбјеђење утакмице.  

(Тањуг) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Косово

10.08.2023 18:38

Тако и треба посаљите ту руљу додику јер он промовисе насиље над властитим народом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мишо

11.08.2023 09:23

Тебе ће Додик ставити на мјесто које ти припада.Са хулиганима као што си ти нема компромиса.

Name

БЛ

10.08.2023 20:02

Мало касно

ОДГОВОРИТЕ