Стремите високо, да будете успјешни и за своју земљу

Председник Србије Александар Вучић примио је данас младе спортисте са Косова и Метохије, Републике Српске и дијаспоре, али и из САД и западне Европе у "Палати Србија" којима је поручио да сањају велике снове јер, како је рекао, само тако могу да остваре велике ствари.

Србија 10.08.2023 | 10:50
Стремите високо, да будете успјешни и за своју земљу

Вучић је учесницима кампа "Србија те зове 2023" који, како је навео, већ четврту годину заредом долазе из Америке, западне Европе, Северне Македоније, Црне Горе, Албаније, Хрватске, Републике Српске захвалио што долазе у Београд и показују толику љубав према Србији.

"Радујем се вашем доласку овде. То је 10 или 11 дана. Могли сте да останете још мало, да уживате у Београду и Србији", рекао је председник.

Он је захвалио српским кошаркашким репрезентативкама и свима који су радили са децом.

Вучић је истакао да је уверен да је спортски дух оно што је несаломиво и ствара вредне и марљиве људе који ће високе циљеве ставити пред себе, додајући да они који се баве спортом знају и да губе, али и да је победа циљ.

"Не постављајте себи мале циљеве. Немојте да уживате у оговарању и критиковању других, размишљајте шта ви можете да учините за себе, своју породицу и земљу", поручио је Вучић и додао да се марљивост и пожртвованост увек исплате.

Наводећи да је тема ЕXПО 2027. "Игра(ј) за човечанство - спорт и музика за све", Вучић је рекао да млади могу да помогну у тој изложби.

Обраћајући се младима поручио им је и да се не секирају ако "некад не иде или ако вас неко напада".

"Гурајте храбро, снажно и идите напред. Урадићемо све јер имамо снаге и воље", рекао је Вучић.

Председник Србије навео је да је много људи било против изградње "Београда на води", али, како каже, да је њих слушао, данас би на том месту било шибље и шипражје.

"Исто и вас молим, драга децо. Постављајте лествице високо, да побеђујете, да будете успешни и за своју земљу. Знамо да ћете бити бољи и успешнији од нас. Ово је ваша земља. Србија вас чека и бескрајно воли", изјавио је Вучић.

Приликом пријема у Палати "Србија" девојчица из Обровца у Хрватској је председнику Србије Александру Вучићу поклонила заставу, а заједнички поклон свих учесника кампа "Србија те зове 2023" је дрес са њиховим потписима.

(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Децо

10.08.2023 11:12

Он је фарапон а ви робови којим це козу гулити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Која си ти будала

10.08.2023 18:33

Ако је неко преплаћен за оно што ради, и живе ко фараони, то су врхунски спортисти...

Name

Предивно

10.08.2023 12:46

Свака цаст!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

10.08.2023 15:16

Учите,чека вас сезона на Хватско је обали а ако будете јако добри онда бауштели или старачки дом у Њемачкој?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ови се баве спортом

10.08.2023 18:34

То је иначе нешто без чега се не може, па је 10.000 пута боље плаћено од љекара, програмера или инжењера, о обичном раднику да ни не причамо

Name

+

10.08.2023 17:59

Свака част. Дијецо. Учите, радите ВРИЈЕДНО и волите своју Породицу и Државу Србију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

"

10.08.2023 18:06

Дијецо учите. Радите . Волите своју Породицу и Државу. И никада немојте ни маштати, да идете на Хрватско море. Они су цијело море отели само себи. Припадало је цијелој Југославији. Градите своју земљу. Нека живе сами на том мору. Своје паре не дајте њима. И ни случајно чувати старе по Њемачкој. Будите стручни за нешто о то радите у Србији. Нека они чувају своје старе особе.

ОДГОВОРИТЕ