У Јабланици велики број грађана на протесту (ФОТО)

Велики број грађана окупио се у Јабланици како би исказали подршку својој суграђанки коју је, прије неколико дана, брутално претукао власник хотела "Јабланица", у којем је и она била запослена.

Босна и Херцеговина 09.08.2023 | 19:04
У Јабланици велики број грађана на протесту (ФОТО)

Бројна удружења из БиХ и грађани Јабланице претходних дана позивали су на протестно окупљање у Јабланици, а велики број се грађана управо се одазвао овом позиву.

Грађани у Јабланици почели су са окупљањем данас у послијеподневним сатима у улици Дољанка.

Грађанима се придружио и федерални министар рада и социјалне политике Аднан Делић, као и Муриз Мемић те бројни други.

Окупљени грађани носе транспаренте са натписима: "Сви смо ми Ениса Клепо", "Стоп насиљу", "Да видим ко је тај ко смије да дигне руку на моје кћери", "Црвени кармин и паметна жена иду заједно" и тако даље.

Ениса Клепо, радница хотела Јабланица, је претучена прошле седмице након што је тражила посљедњу плату с обзиром на то да је планирала дати отказ.

(Клиx)  Фото: Клиx

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

аћим

09.08.2023 19:58

Бојкотујте њега и одласке у хотел, па нека се пуши.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко,Њемацка

09.08.2023 20:19

а гдје је дјубре који је претукао несретну зену,треба га у затвор на 10 година,па нек размисља о зивоту.Зена га је родила,подарила му зивот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

09.08.2023 22:18

Само економски можете. Нико му у хотел не остављајте ни марку. Лијепо и културно га уништите. Од Закона и правосуђа, не буде користи ни у горим случајевима. Давид из БЛ И МЕМИЋ ИЗ Сарајева су доказ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта рећи

10.08.2023 08:20

Почели су још и тући раднике јер гдје ће радник тражити своју плату откуд смјелост за то кад је он "газда" . Закон не штити радника, радник у БиХ нема никаква права зато ништа протести видјели смо много пута да то у БиХ не доноси резултате. Треба узвратити истом мјером и обогаљити фукару за наук и осталим послодавцима који се нељудски понашају према запосленима од неисплаћивања плата до психичког малтретирања, омаловажавања и ево на крају и премлаћивања на радном мјесту.

ОДГОВОРИТЕ