Зеленски о покушајима атентата на њега...

Украјински предсједник Володимир Зеленски рекао је да га покушаји атентата на њега не брину колико наводна мучења и ратни злочини који се дешавају у окупираној земљи.

Свијет 09.08.2023 | 11:40
Зеленски о покушајима атентата на њега...

 "Па, то је 10 покушаја атентата, значи да постоји само 10 људи који су вољни да ме убију", рекао је Зеленски, а пренио "Канал 9".

Још је додао:

"То није лоше, јер када се људи муче, када се пронађу тијела људи у бунарима. Мислим, с обзиром на све то, моја ситуација није тако страшна, али се бојим за те људе."

Украјински предсједник је говорио и о наводном масакру у Бучи, гдје су десетине Украјинаца пронађени везани и мртви на улицама Кијевске области, а Зеленски је рекао да осјец́а љутњу и бол.

"Осјец́ао сам, ух, бес. Осјец́ао сам жељу за осветом. А онда је послије тога дошло неразумјевање, како можеш нешто такво да урадиш људима, човјечанству? Како сте могли да мучите толики број људи?" рекао је Зеленски.

Откривено је и да Украјина има "план" у случају да се украјинском предсједнику нешто деси.

Наиме, амерички државни секретар Антони Блинкен је за "ЦБС" још прошле године рекао да "Украјинци имају планове, о којима неће да прича нити улази у детаље, да на овај или онај начин осигурају оно што би се назвало 'континуитетом владе'."

Формално, по украјинском уставу, линија сукцесије је јасна, наводи "б92".

"Када предсједник није у стању да испуњава своје дужности, његове одговорности преузима предсједник Врховне раде", изјавио је Никола Књажицки, опозициони посланик из Лавова.

Још је додао:

"Дакле, (у случају нестанка председника) не би настао вакуум."

(Агенције) Фото: АП

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

???

09.08.2023 11:53

Атентат на њега ће да снима, пошто све снима телефоном и удара селфие. Који је то међжед преко њега и његовог народа Америка и остали болесници ратују са Русијом. Земљо отвори се и прекини ово лудило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

10.08.2023 07:26

мало ко би се супроставио оном путку као овај

Name

БЛБ

09.08.2023 11:54

Јадан си ти предсједник кад си се одрекао сопственог народа зарад лицног и тудјег интереса. Демагогија као и код нас од 45 па до данасњих дана. Не мозес сопственом народу забранити, језик, вјеру, странке и све остало и говорити о слободи и угњетавању. Проце и твоје вријеме које це народ памтити као зла времена луђацког вођења дрзаве који ке однио хиљаде недузних зивота које нико не мозе надомјестити ради тебе и теби слицних.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

09.08.2023 13:32

Ако му неко додје главе, то це бити они око њега, или они сто му дају милијарде? Тросење пара без резултата, они радикално казњавају. Ко га је терао, да са дјаволима тикве сади?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Возаċ

09.08.2023 13:34

Много,много су гори ови наши или нису наши хајд назови лидера,умишљени лидери са сумњивим дипломама.Који су то кадрови,шта имају иза себе,ста су ваљали овој земљи?ПРЕВАРОГОЛОГ,врх и реп.Земља тешких превараната.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

09.08.2023 13:50

Ти си зеленко своје одсвирао увео си дрзаву у пропаст од којега це се спасити када је Русина ослободи од тебе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пиши пропало....

09.08.2023 14:22

НЕ БОЈ СЕ ТИ РУСА НИ АТЕНТАТА....ТЕБЕ ЋЕ ТВОЈИ ЛИКВИДИРАТИ КАД СХВАТЕ ДА СИ УНИШТИО ДРЖАВУ ЗАРАД АМЕРИКЕ И НАЦИСТА....И МОЋНИ ХИТЛЕР ЈЕ СЛОМИО ЗУБЕ НА РУСИЈИ...ТАКО ДА ТИ МОГУ РЕЋИ ТЕБИ ЈЕ КАСНО ЗА СВЕ...ПРИЧАЋЕ СЕ БИЛА ЈЕДНА ЗЕМЉА УКРАЈИНА ИСТО КАО И БИЛА ЈЕДНА ЗЕМЉА СФРЈ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

10.08.2023 12:23

отроват це га 100%

ОДГОВОРИТЕ