Поплаве: Словенија дала слободан дан свим грађанима

Словеначка Влада одлучила је да понедјељак, 14. август, прогласи даном солидарности и грађани ће добити слободан дан како би помогли у санацији штете од поплава.

Регион 09.08.2023 | 07:48
Поплаве: Словенија дала слободан дан свим грађанима

Премијер Роберт Голоб рекао је да држава жели да оконча тежак период у духу солидарности и да ће људи добити слободан дан како би помогли познанику, комшији, пријатељу и свима које су погодиле тешке поплаве, пренијела је СТА.

У видео-обраћању објављеном на "Инстаграму" Голоб је навео да је посљедњих дана стигло много иницијатива и приједлога грађана поводом катастрофалних поплава, а један од њих је био да се 14. август прогласи слободним даном како би сви могли да покажу онима који су погођени катастрофом да нису сами.

Словеначка Привредна и индустријска комора критиковала је ову одлуку, наводећи да би дан солидарности створио додатне трошкове за компаније у другим дијеловима земље и да би било боље да, умјесто слободног дана, Влада нареди да се дневни трошак рада донира за помоћ угроженима.

У Комори сматрају да ће нерадни дан утицати и на компаније погођене поплавама које су успјеле да санирају штету и планирају да се поново покрену.

Поплаве које су погодиле Словенију крајем прошле седмице проглашене су најгором природном катастрофом од стицања независности. Двије трећине земље је девастирано, многи су изгубили своје домове, а шест особа је изгубило живот.

(Срна) Фото: Wион

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Т39842288

09.08.2023 10:35

Пуно је један дан

ОДГОВОРИТЕ