Добој: Мјесец дана траје потрага за дјевојком из Канаде

Таниа Варајић из Канаде у Добој је стигла 25.јуна. Четвртог јула је нестала, полиција и породица више од мјесец дана интензивно траже несталу 23.годишњу дјевојку којој се од дана нестанка губи сваки траг.

Република Српска 07.08.2023 | 20:24
Добој: Мјесец дана траје потрага за дјевојком из Канаде

Истог момента кад је Таниа Варајић нестала родбина, пријатељи и полиција се активно укључила у потрагу, терен је претраживала и Цивилна заштита.

“Кроз какву агонију  пролазимо то је тешко да се опише, значи ми имамо 4 дјеце укључујући Тању, Станко најмлађи син је био овдје, он је ја мислим пролази кроз најтеже ствари, сваки дан је питао кад ће Тања да се врати”, рекао је Танијин отац Дејан Варајић-

Након изласка из куће Таниа је виђена само на једној камери и од тад јој се губи сваки траг.

“Она је нестала 04.јула, да људи који живе у граду, који су нешто видјели, да се јаве, да кажу можда вам ово може помоћи, јел’ има доста људи који нису једноставно, једноставно нису чули, не прате и нису чули, не знају о томе, а можда су нешто видјело, јел’ сад је кључна та ствар да људи који су нешто видјела да се јаве и да нам помогну без обзира што они мисле да то није важно, јер нама треба у ком правцу сад да идемо.

Ако Таниа случајно, Таниа ако ти  гледаш овај видео, молим те јави се и Станко и  Ана и Наташа стално питају за тебе, значи ако гледаш овај видео, молим те јави се и ти људи ако си са неким ко ти не дозвољава да се јавиш замоли те људи се јавиш и ти људи што се каже сад уопште није битно шта се десило, битно је само да се Тања врати” отац Дејан се обратио својој кћерки.

Било је неколико дојава да је виђена, полиција је провјерила све дојаве на терену, ишло се и до Бања Луке трагом дојава, није било резултата. Танијин стриц Зоран каже да је Таниа 29.кући дошла са јакном која није њена.

“Ово је јакна коју је она ноћи 29тог/30тог у којој се она вратила, она се у овој јакни вратила, ноћу изашла и вратила се у овој јакни, нама није јасно од кога је ову јакну добила,

да ли је узела, да ли је добила. Значи може бити врло битна информације у истрази и молим грађане Добоја да нам јаве уколико знају чија је јакна. Она је ту јакну узела тамо код оне напуштене зграде, напуштена зграда она у Видовданској, ти људи који живе у том крају, то је сигурно нечија јакна, ми аплеујемо да се јаве”, поручио је Танијин стриц.

Из Полицијске управе Добој наводе да су предузете све мјере, 05.јула издат је распис о трагању за несталом особом, због граничних прелаза и у случају контролисања неких других полицијских институција у БИХ. Поред великог броја полицијских службеника, физичку потрагу вршили су и Спасилачки тим Добој, припадници Горске службе спасавања Зенице и Сарајева, Цивилна заштита и ништа није дао резултате.

“У трагању за несталом особом извршен је увид у више стотина сати видео надзора, како видео надзора који врши преглед ПУ Добој, тако и видео надзора који се налази на приватним објектима који смо ево изузимали замо гдје смо очекивали гдје се нестала особа могли кретати, нажалост само је уочено њено кретање приликом изласка из саме зграде и ни на једном више видео надзору није уочено њено кретање”, навео је Драган Сушић, начелника Сектора криминалистичке полиције ПУ Добој.

Танијина породица је претраживала околне градове, Модричу и Дервенту, у истрага је укључен и Еуропол и Канадска полиција, наводи Тањин отац Дејан аплелујући да је важно да се јаве људи који су нешто видјела.

(БН)  Фото:Уступљене фотографије

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Познато презиме

08.08.2023 08:15

Варајић. Бивши фудбалер или?

ОДГОВОРИТЕ