Не очекује се већи раст водостаја Саве у Српској

Водостаји на свим већим водотоцима у Републици Српској су испод кота редовне одбране и њихов раст се не очекује у наредним данима, саопштено је из "Вода Српске". "Пошто је најављен престанак падавина и стабилизација временских прилика на овом подручју, не очекује се већи раст водостаја ријека у Републици Српској", саопштено је из "Вода Српске".

Република Српска 07.08.2023 | 13:48
Не очекује се већи раст водостаја Саве у Српској

Усљед учесталих падавина у протеклих неколико дана и надоласка воденог таласа из Словеније и Хрватске, забиљежен је благи раст водостаја на свим већим водотоцима у Републици Српској, али знатно испод кота редовне одбране од поплава, саопштено је из "Вода Српске".

Из "Вода Српске" је наведено да Сава на подручју Републике Српске има знатно већи протицајни капацитет него на подручју Словеније и Хрватске, истичући да се на овој ријеци не очекују већи водостај и проблеми.

На мјерној станици у Градишци јутрос је измјерен водостај ријеке Саве од 380 центиметара /кота редовне одбране од поплава износи 700 центиметара/, на мјерној станици у Српцу 475 центиметара /кота редовне одбране од поплава 860 центиметара/, на мјерној станици Јамена 350 центиметара /кота редовне одбране од поплава 970 центиметара/. 

(Срна) Фото: Илустрација/Архива

Коментари / 0

Оставите коментар