Аддико банка Бања Лука увећала профит за преко 50 одсто у односу на прошлу годину

Аддико банка Бања Лука у првих шест мјесеци ове године остварила је 10,4 милиона КМ добити, што је за 53 одсто више у односу на исти период прошле године. Стабилно и одговорно пословање, као и партнерски однос са клијентима, допринијели су наставку тренда успјешних резултата забиљежених и у првој половини 2023. године.

Република Српска 07.08.2023 | 11:08
Аддико банка Бања Лука увећала профит за преко 50 одсто у односу на прошлу годину

Осим добити, повећан је и број клијената који користе кредитне производе банке за 10 одсто, што значи да и физичка и правна лица имају повјерења у Аддико банку као партнера који нуди рјешења за њихове потребе.

„Аддико, као специјалистичка банка, веома је фокусирана на изградњу партнерских односа са клијентима. Пратећи њихове потребе креирали смо различите производе и услуге које карактерише брзина и једноставност. Подаци према којима је број клијената у сегменту физичких лица који су нам указали повјерење кориштењем услуга нашег кредитног портфеља повећан за четири одсто, а према којима је сегмент правних лица у првих шест мјесеци повећан чак 20 одсто у односу на исти период 2022. године показује да смо на добром путу“, изјавио је Срђан Кондић, предсједник Управе Аддико банке Бања Лука.

Истовремено, напредак дигиталних платформи и услуга резултирао је повећањем броја клијената који користе иновативне Аддико услуге дигиталног банкарства. Број корисника дигиталних услуга намијењених физичким лицима повећан је за 20 одсто, док је увођење мобилне апликације за правна лица резултирало повећањем броја корисника за 24 одсто у сегменту пословања са малим и средњим предузећима.

„Посвећеност на свим пољима омогућила нам је да и ове године забиљежимо значајан раст нето прихода од камата. Овај сегмент је у првих шест мјесеци износио 20 милиона КМ и већи је за 34 одсто у односу на исти период прошле године, док је нето приход од накнада већи за 8,6 одсто и износи 14,8 милиона КМ. С друге стране, имајући у виду инфлаторно окружење, оперативни трошкови су природно порасли, док су иницијативе за обуздавање трошкова смањиле повећање на четири одсто на 15,4 милиона КМ, у поређењу са 14,8 милиона КМ у првих шест мјесеци прошле године“, закључио је Кондић и истакао да ће Аддико банка Бања Лука и у наредним годинама остати партнер од повјерења клијентима и заједници у којој послује.

Аддико Банка Бања Лука дио је међународне банкарске групације Аддико Гроуп, са сједиштем у Бечу, специјализоване за пословање са становништвом и малим и средњим предузећима.

(ПР)