Континуирани притисак на српски народ на Космету

Председник Скупштинског одбора за Косово и Метохију (КиМ) Милован Дрецун изјавио је данас да последња дешавања на КиМ показују да се врши континуирани притисак на српски народ како би се једноставно људима ставило до знања да нису пожељни да живе тамо.

Србија 07.08.2023 | 10:02
Континуирани притисак на српски народ на Космету

Он је за Пинк казао да се дешавају ствари и спроводе мере којима се отежава живот српског народа на КиМ и да се ствара ситуација која је бесперспективна за Србе.

Према Дрецуновим речима, за све то време премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти пласира причу о наводној деескалацији, спомиње некакву грађанску иницијативу за смену градоначелника, а све је то, истиче, "фингирање те деескалације".

"Под маском деескалације која никако не може да се окарактерише као ситуација која ће водити смиривању актуелне кризе на северу КиМ, Курти предузиима једностране акције које представљају наставак ужасног терорисања и притиска на српски народ", нагласио је Дрецун.

Навео је да се спроводе хапшења по разним основама и да се не дозвољава улазак камиона са српском робом из централне Србије на КиМ, што онемогућава редовно снабдевање нашег народа храном и лековима.

Он је додао и да за 48 српских фирми прети забрана рада, јер имају одреднице Србија или КиМ у својим називима.

Према његовим речима, ту је првенствено на удару МТС који приштинским властима јако смета јер има 30.000 претплатника у свом кабловском систему, а то су, како истиче, Срби који се тако информишу.

"Кад неко жели да покори неку заједницу и народ, он првенствено жели да га дезинформише и да му пласира информације које одговарају оној страни која то ради. Куртију би веома одговарао да се укине тај кабловски систем", нагласио је Дрецун.

Он је навео и да је добио податак да, поред Срба, и 20.000 Албанаца користи услуге мобилне телефоније, односно претплатници су МТС-а и та компанија би могла да се прошири на целу територију КиМ.

"Сада хоће да укину МТС и да онемогуће српском народу да гледа нашу телевизију", додао је Дрецун и подсетио да је Телеком Србија једина комуникација за српску заједницу на северу КиМ.

(Тањуг) Фото: А.К./АТАИмагес

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Боки

07.08.2023 10:34

Не дирајте СРБЕ . Остацете без свега као Хрватска. Ко протјера један народ вјецно уклет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДФ

07.08.2023 10:36

Па видјели смо како ЕУ реагује на протјеривање градјанства на примјеру "Олује", ваљда смо смо несто науцили из тога. ЗСО изгледа слузе само као доказ да се ЕУ залазе за "европске вриједности".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

07.08.2023 11:21

Поздрав за Оскара и Долар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

07.08.2023 11:36

Прво тај одбор за Косово и Метохију треба да ја на Косову и Метохији да дијели и зло и добро са србима долеДруго он сједи усред БГ у петособном стану узима паре од државе и паламуди како шта треба на Косову.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин М.

07.08.2023 16:56

Дрецуне,склони се више,дуго година замајаваш Србе са Косова и Метохије,досадио си.

Name

Дреq-ун!

07.08.2023 23:53

Овај личи на Албанца а и презиме му има призвук албански. Дреq значи ðаво на албаском...

ОДГОВОРИТЕ