БЛ: Расподјела уџбеника другим општинама у Српској

Град Бањалука данас почиње расподјелу очуваних комплета уџбеника које поклања ученицима основних школа из других општина Републике Српске, саопштено је из Градске управе.

Република Српска 07.08.2023 | 09:04
БЛ: Расподјела уџбеника другим општинама у Српској

Тако ће школарцима од петог до деветог разреда из Брода, Шамца, Вукосавља и Модриче данас бити достављени комплети уџбеника, који су сачувани захваљујући одговорним ученицима бањалучких основних школа.

За сриједу, 9. август, планирано је да комплети очуваних уџбеника стигну и у општине Осмаци, Братунац, Угљевик, Источна Илиџа, Чајниче и Хан Пијесак, а у четвртак, 19. августа, у Србац и Крупу на Уни.

У петак, 11. августа, планирана је испорука уџбеника за Купрес, Љубиње и Билећу.

Уџбенике ће ове године добити и ученици од петог до деветог разреда у општинама Челинац, Котор Варош и Теслић, а подјела уџбеника планирана је за уторак, 22. август.

Из Градске управе наводе да су уџбеници обезбијеђени и за општине Кнежево и Оштра Лука, које су самостално организовале преузимање уџбеника.

У случају евентуалних измјена распореда транспорта, из Градске управе наводе да ће нови термини бити благовремено објављени на интернет страници Града.

Из Градске управе подсјећају да град Бањалука већ трећу годину заредом обезбјеђује бесплатне уџбенике за бањалучке основце од петог до деветог разреда, а од прошле године успостављена је и пракса да се очувани комплети уџбеника преусмјере другим општинама Републике Српске. 

(Срна) Фото: Весна Лалић/Нова

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ДОБОЈСКИ ДЕБИЛТАНТИ

07.08.2023 09:56

Само у Добоју није битно школовање. За уџбенике нема новца јер им не требају писмени људи. Њима требају искључиво битанге које ће красти на изборима, пријетити, застрашивати, уцјењивати.... За станове таквим битангама има новца, за ''бизнисе'' таквим битангама има новца, за аутомобиле таквим битангама има новца.... Паметном доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ово је ЈАДНО

07.08.2023 10:57

Требамо се ми из остатка напаћене РС ОТЦИЈЕПИТИ, па да видимо колико је Гроаад Боањоаа Луукаа економски јак, а колико нас сишете преко буџета и ташна машна фирми!!! Хоћемо СВОЈЕ ЗАРАЂЕНЕ ПАРЕ, не треба нам МИЛОСТИЊА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сав ПДВ

07.08.2023 10:58

Се троши у БЛ, и дадну нам неке мрвице онда као они су добри, лажне МИЛОСТИЊА од наших ПОКРАДЕНИХ ПАРА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јела

07.08.2023 13:31

Молим ако неко зна гдје могу донијети књиге за девети разред? Жао ми их бацити а немам коме дати.

ОДГОВОРИТЕ