Стиже промјена времена у БиХ: Киша и пљускови

За сутра се најављује постепено јаче наоблачење са запада које ће условити кишу, пљускове и грмљавину. Средином дана падавине се прво очекују на подручју Крајине и проширит ће се на дио сјеверне и централне Босне, наводе из ФХМЗ БиХ.

Босна и Херцеговина 03.08.2023 | 14:28
Стиже промјена времена у БиХ: Киша и пљускови

Главнина падавина у цијелој земљи је током ноћи на суботу. Вјетар слаб до умјерене јачине већином јужног смјера. У сјеверним подручјима вјетар сјевеног и сјеверозападног смјера. Најнижа јутарња температура ваздуха већином између 14 и 19°Ц, на југу земље до 23°Ц. Највиша дневна температура ваздуха углавном између 29 и 35°Ц, на подручју Крајине до 28°Ц.

У суботу у Босни и Херцеговини претежно облачно вријеме са кишом, пљусковима и грмљавином. Вјетар слаб, у Босни сјеверног и сјеверозападног смјера, а у Херцеговини југо. Најнижа јутарња температура ваздуха већином између 14 и 18°Ц, на југу земље до 22°Ц. Највиша дневна температура ваздуха углавном између 18 и 23°Ц, на југу земље до 26°Ц.

У недјељу дјеломично ведро и нестабилно са локалним пљусковима у Босни. У Херцеговини падавине се очекују у вечерњим сатима. Вјетар слаб до умјерене јачине већином јужног и југозападног смјера. У сјеверним подручјима вјетар сјеверног и сјеверозападног смјера. Најнижа јутарња температура ваздуха већином између 11 и 16°Ц, на југу земље до 19°Ц. Највиша дневна температура зрака углавном између 21 и 26°Ц, на југу земље до 29°Ц, саопштено је из ФХМЗ БиХ.

(Н1)  Фото:БН

Коментари / 0

Оставите коментар