Санкције као бумеранг

Да се зна, да се не заборави!!!

Република Српска 07.08.2023 | 12:29
Санкције као бумеранг

Поред ранијих, ових дана санкције Америке добише и људи у власти Републике Српске, блиски Милораду Додику, Жељка Цвијановић, члан Предсједништва БиХ из Републике Српске, Ненад Стевандић, предсједник НСРС, и Радован Вишковић, предсједник Владе Републике Српске.

Подсјетимо да је те снакције добио и Милорад Додик, али оне му нису баш сметале да настави политички да дјелује и да и даље буде једини који има "моћ" у Републици Српској и БиХ.

И док се на сва звона ове санкције тумаче да је то њима признање јер добро чувају Републику Српску и да раде за српски народ, не треба заборавити ни оне праве санкције, које је некадашњи високи представник Карлос Вестендроп изрекао Николи Поплашену, легалном изабраном предсједнику Републике Српске.

Та санкција је гласила смјена легално изабраног предсједника и забрана политичког дјеловања.

ПОПЛАШЕНОВ ГРИЈЕХ: ОДБИО ДА ДОДИКА ИМЕНУЈЕ ЗА МАНДАТАРА

Поплашенов једини гријех је био што је одбио да за мандатара за састав нове Владе, након проведених избора, предложи  Милорада Додика, који је водио техничку владу након избора.

Карлос Вестендорп одлуку о смјени Поплашена донио је 5. марта 1999. године.

Одлуку високог представника о смјени провели су припадници МУП РС и то уз наредбу тадашњег премијера Додика и његовог министра полиицје Средоја Новића.

ДОДИКОВА ПОЛИЦИЈА СПРИЈЕЧИЛА ПОПЛАШЕНА ДА УЂЕ У КАБИНЕТ

Полиицја тада није дозволила Поплашену, изабраном предсједнику, улазак у Кабинет предсједника Републике Српске, који се тада налазио у Банском двору у Бањалуци.

И не само да нису дозволили Поплашену, него су из канцеларија "избацили" напоље и службенике тадашњег Поплашеновог кабинета. Тих дана уз пратњу хеликоптериа СФОР-а из Бањалуке, све до границе, испарачен је и Александар Вучић, који је био члан званичне делегације тадашње "мини" Југославије и то уз сагласност коперативног Додика и Новића...

ДОДИК ПОЗДРАВЉА ОДЛУКУ ВЕСТЕНДОРПА

Додик као добар послушник тадашње мађународне заједнице, коју је и тада као и данас водила Америка, без поговора извршавао је наредбе некадашњих високих представника и поздрављао њихове одлуке.

Додик тада није имао дилему, за добро Републике Српске радио је Вестендроп, а Поплашен је био проглашен негативцем.

Полашен је тада остао не само без функције, него и без плате, а дуго није имао могућности да негдје заснује радни однос, иако је био и тада универзитетски професор. Поплашену је тада било забрањено да се бави политиком и није више могао бити биран ни за једну функцију.

ДОДИК УЗ БЛАГОСЛОВ СТРАНАЦА НА ЧЕЛУ ТЕХНИЧКЕ ВЛАДЕ 

Тада Додик остаје пуни мандат у нелегалном мандату, јер није било могуће имановати другу владу уколико је неће водити Додик. То је била Додикова жеља, као и оних који су стајали иза њега, а то су били представници међународне заједнице са Америком.

Подсјетимо да је Додик, био миљеник међународне заједнице и да је он био тај "свјежи дашак на Балкану", како га је оквалификовала његова тадашњка политичка менторица Мадлен Олбрајт, државни секретар САД..

ДОДИКА БИРАЛИ ПОСЛАНИЦИ АЛИЈЕ ИЗЕТБЕГОВИЋА И ХАРИСА СИЛАЈЏИЋА

Додик је уз помоћ окупатрских снага, како воли данас да каже за представнике међународне заједнице, дошао на власт  1998. године када је имао само два посланика од 83 посланичка мандата колико је бројала НСРС и то тадашњим гласовима посланика из њему данас мрског Сарајева, СДА, које је водио Алија Изетбеговић и Странке за БиХ Хариса Силајџића и уз асистенцију снага СФОР.а који су обезбјеђивали да скупштина има кворум. Алија Изетбеговић је тада рекао  "Нашли смо правог Србина који ће бити по вољи цијеле Босне и Херцеговине".

РУГАЛА СЕ РУГА ПА ЈОЈ БИЛА ДРУГА

Након двадесетак година, као по оној народној "ругала се руга па јој била друга" санкције као бумеранг, али пуно блаже у односу на Полашена, стигоше и Додика, а потом и неке његове људе.

Само у случају тих санкција Поплашен и они који су се и тада борили против наметања одлука високих представника и данас је против и не ликују што је тај мач досегао и до оних који су се накада залагали по канцеларијама, резиденцијама и викендицама на Јабланичком језеру западних дипломата за "сјече српских кадорва".

Да се зна, да се не заборави!!!

(БН) Фото: Архива/Агенције 

Коментари / 81

Оставите коментар
Name

Петар

03.08.2023 08:42

Ово нису санкције већ подршка прљавог запада болесном режиму.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.08.2023 09:41

Тако је! Да су то санкције смијенили би их као Поплашена. Они су их прогласили за побједнике на изборима. ЦИК предсједник и предсједница. Народ их не воли због пљачке. Само полтрони и улизице гласају за њих. Нормалних људи немају подршку.

Name

Тако је,Петар

03.08.2023 09:59

Ако су санкције Николи Поплашен, подразумијевало и смјену, и забрану бављења политиком, а Додику само фигуративно увели санкције, циљ је јасан. Још ће га овај глупи народ прогласити за хероја, слијеп не може да види понор у који нас баца послушник запада!!!

Name

Мирослав

03.08.2023 11:51

Све је то наса велика срамота. А кад це нас стици памет, то знају само небеса. А до тада, тако нам је.

Name

Миленка

03.08.2023 12:21

У Чему се конкретно састоје санкције - нико не зна...

Name

Неко добронамјеран

03.08.2023 12:29

Ко сте ви да народ проглашавати лудим?Дајте људи више покажите културе у комуникацији.

Name

Рогањ

05.08.2023 15:11

Наши, Српски кадрови на челу са Додиком као да су у неком колективном лудилу. Док ми састављамо једва крај са крајем и контамо да на крају ипак бјежимо одавде, он води неке имагинарне битке да Сарајевом које реално никог не дотичу (вјероватно само зато да сакрију криминал подизањем прашине). Не подржавам протекторат међународне заједнице, али очито је он нама неопходан - искрено би волио да на силу смјене додика, јер да је ОД ЗЛАТА, 23 године је превише - а далеко је од златног и поштеног. Више би волио видјети и СДС или СДП на врху РС-а, него додикове идиоте. Генерацијама живот пропаде због њих!

Name

Анонимус

06.08.2023 23:32

Јер њих це да дрзе посто им одговарају, а једино ми моземо да их смјенимо зна се и како, али ми смо остали и глухи и слијепи на њихово свеопсте опходјење...

Name

Фотка са олбрајтовом

08.08.2023 13:07

..милетов најсимпатичнији снимак

Name

борац

10.08.2023 16:55

Заборавили сте мозда ста је све Додк обецао Америма зато су га оставили на власти.Досло вријеме за наплату .Додик навикао да мозе са нама како оце па мисли да мозе и са американцима.Има да му присједне.

Name

Миле

03.08.2023 08:45

Против сам санкција од кога су мислим да тиме још више људе нервирају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.08.2023 10:30

Баш ме нешто насекираше.

Name

Ре

03.08.2023 10:56

Против је сваки нормалан цовјек. Али против је и подривања устава који угрозава устав, мир и стабилност.

Name

НН

03.08.2023 08:50

Значи, Додик је први пут на власт дошао државним ударом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

03.08.2023 09:48

Управо тако. Уз подршку 20.000 НАТО (СФОР) војника подијелио је Српску на два дијела, источни и западни. У западном је уз асистенцију СФОР-а заузео РТВ предајнике, Полицијске управе и себе прогласио главним Бајом.

Name

Државни удар

03.08.2023 09:50

То је после 1904 (убиство Краља), (27. марта) 1941 био трећи државни удар у српској историји.

Name

Милош

03.08.2023 10:06

Иначе тада Премијер постаје са 2 посланика од 83 посланика. У то вријеме у НСРС било је око 30 посланика СДА, СДП и осталих централа из Федерације. Сви су га подржали по налогу странаца. Само да се зна како је постао Премијер.

Name

Ре Милош

03.08.2023 10:24

Заборависте сви Фрању Мајданчића (или Мајданџића?) којег су хеликоптером СФОР-а довукли из Хрватске како би обезбједили тјесну већину.

Name

Пролазник

03.08.2023 10:24

Милосе опет кривите Босњаке, у то време их је било око 5% до 7%.Досао је насилно али од тад па до сад ви сте га бирали, ви га требате и скинути са власти.Време је да поцнете исправљати своје греске, ако ни због цега онда због будуцих генерација.

Name

Баја до јаја

03.08.2023 11:05

а други, треци, ... , стоти пут?

Name

Да се не заборави!

03.08.2023 08:51

Народ у РС зна каква је понижења тада доживимо од ВП у сарадњи са Додиком и Олбрајтовој! Колико год се борио и рекламирао да је патриота већина српског народа никада неће заборавити долазак на власт Додика са тенковима СФОР-а! Једном реченицом режисер државног удара! Уз њега су само дезертери, профитери који данас уз помоћ ЦИА-е владају оличени у диктаторску Црвену секту! Вријеме це показати да ће бити сретан свако ко није био дио њих!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

03.08.2023 11:26

Ко болан зна?! Гледаш ли ти некад каква је атмосфера са њим под шатором? Народ пада у ТРАНС

Name

Папа Мајк

03.08.2023 11:46

На транспортерна,не на тенковима!!!!

Name

дисидент

03.08.2023 09:00

Овај текст објавите сваки мјесец и штампајте га као брошуру и дијелите ЗАВЕДЕНОМ народу а нарочито младим члановима СНСД укључујући и паметну потпредсједницу Скупштине РС. Нека добро прочитају за каквог се Србина продаје њихов вођа. Мој нијее!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.08.2023 09:12

Народу мозе назалост да продаје ста год они купују,теско ми је објасњиво како трпити неког ко у подне одлуци да би мого до Беца на вецерњи излазак и утакмицу а онда га цека авион владе који га сета скупа са пар пријатеља. У Европи таквог политицара нема осим Мадјарске и слицних њему особа,а да има тај не би био политицар ни дана након злоупотребе ресурса сто је пљацка оних који су га бирали

Name

Управо тако!

03.08.2023 09:27

Цијели српском народу на знање! Сваке седмице објављивати. Брошуру одштампати и подијелити нека имају на знање будуће генерације какав их је лик представљао све ове године!

Name

Ре

03.08.2023 09:34

Како мислиш да није највећи Србин, преко два метра и 150 кила, у шта ти гледаш ?

Name

ГУТО МИЛОКРАД

03.08.2023 09:37

Браво. Слазем се. Овај текст треба свакоднево објављивати, на УДАРНОМ МЈЕСТУ портала. ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ ДА ОВО ЗЛО КОЈЕ НАМ СЕ ДОГОДИЛО ПРИЈЕ 20 ГОДИНА СПОЗНАЈУ И ПРЕПОЗНАЈУ СЛИЈЕПИ СЉЕДБЕНИЦИ СЛИЈЕПОГ ИМ ВОДЈЕ. ДОКЛЕ ГЛАВОМ У ПИЈЕСАК????? ПОДЈАРМЉЕЊ НАРОДЕ???

Name

Шта Рећи

03.08.2023 09:31

"Овде је било све по закону ! Коме се не свиђа , правац Европа и нека тамо тражи своја права, нашли сте да блатите нај већег сина наших народа и народности, човјека који је у рату три пута погинуо и седам пута рањавна, мало ли је " !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниста

03.08.2023 09:46

Јурисао на фронтове са пуним камионом цигарета, снабдијевао позадински, бодрио борце да истрају ( у пусењу) да бизнис не пропадне. Могао је бити генерал али ето није хтио, пуковник,мајор и шта год.

Name

Ре дисидент

03.08.2023 09:37

Свака част на коментару.Све тачно написано како је било.Треба то послати на адресу оне лујке сање вулић,оној ањи љубојевић,душици шолаји,оној ђукин данијели.Неће проћи пуно времена сви паметни из снсд стидиће се коме дадоше гласове.Додуше они су сви у снсд из личног интереса и није их брига што РС пропада и што је својски уништава олбрајтовин дашак свјежег вјетра са балкана и његови полтрони и папци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

03.08.2023 11:23

Сања Вулић је три пута гора од свог бога Додика. Он јој је одскочна даска и примјер. Цура је заљубљена у њега. А искрено нису они криви криви смо ми народ и нико други. Бирали непријатеље свог народа, мафијаше,лопове,лажове итд. На овако малом простору оволико гамади, страшно. Ми смо криви, народ.

Name

Ре дисидент

03.08.2023 09:40

Све потписујем. Треба овај текст и чешће објављивати. Већ те 1.998 на његовој њушци се могло прочитати, да је опасан и на није искрен. Такве малверзације је чинио, са 2 посланика. Ми Срби, смо испали најглупљи Народ на СВИЈЕТУ. Зар овом злу, се није нико могао супротставити. Свакој кући треба поклонити ту брошуру. Никад није био ни мој представник. Ни на који функцији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

03.08.2023 09:44

Код њега је само пород био легалан све остало нее...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Папа Мајк

03.08.2023 11:52

Ма и то је питање...???

Name

Ре Драган

03.08.2023 13:24

Није ни пород.Причају да је и тада тако мали украо доктору стетоскоп а бабици маказе и два завоја.Видјело се да је дијете од напретка.

Name

Фочак Р. К.

03.08.2023 09:57

Чланак може да има и наслов "Како је ЦИА припремала терен за уништење Републике Српске"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

03.08.2023 10:06

Све је исто као и пре 25 година, са том разликом што је тада Додик био го ко црквени миш, са дугом од неколико милиона марака а данас после имењака Миле (Ђукановић), најбогатији Србин у Европи ,,тежак" неколико милијарди марака са тенденцијом даљег богаћења да претекне имењака из ЦГ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тајкуни

03.08.2023 10:13

Не само смијенити лоповску власт него да врате незаконито стечену имовину и да одговарају за недјела према Народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пролазник

03.08.2023 10:18

Ове слике треба објавити пред изборе, цисто да посјете народ како је баја за господарио овим просторима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

03.08.2023 16:11

Колико год да објављују,маса овог неуког народа ће гласати за њега.Народ је једноставно глуп.Млади образовани су махом побјегли.Остали стари и лопови-полутичари са фамилијом.

Name

Ре ре

06.08.2023 13:18

Тацно тако, народ је до зла бога глуп ниста не контају, Милокрад је гори од короне од куге његово дјеловање има погубније дејство

Name

🐍🐍🐍🐍🐍

03.08.2023 10:32

Може увести 100 закона о клевети,али ја искрено и са свек срца кажем,додик и нико из његове странке на било ком положају и функцији да се налази,ника није био мој председник ни владе,ни РС ни српски члан,исто тако и на локалном нивоу.Ово није клевета ово је жива истина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Момир

03.08.2023 10:37

Добро се зна ко је Ронхил и чији је слуга и играч,,е јадан је овај народ кад дозвољава да га вуче за нос "месар преварант,манипулатор, дезертер, шверцер..." лажов

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгана

03.08.2023 10:38

Који су лопови ови Амери продузују рок Додику и СНСД кад год додо убрља они као уведу санкције и од криминалаца направе мученике знају Амери да Срби воле муценике сад после санкција да су избори 99 посто Срба би гласало за Додика и његове слуге

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коста

03.08.2023 10:41

Редакцији БН сугестија да пренесе изјаву Сејфудина Токића о спремности Додига да 1996.укине назив ентитета “Република Српска” и да га крсте у “Источни ентитет” а све у циљу да се овај лажни Србин,лажни патриота и Лажни Предсједник Републике Српске дефинитивно раскринка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анка Трпиц Рељиц

03.08.2023 11:05

Цим је добио име Бурле морао је имати ваљане заслуге за то! Али заслузио је Милорад много горе..

Name

Идеално

03.08.2023 11:05

Просто сам убијеђен да постоји и снимак са засиједања Скупштине у Палама, да ли у рату или одма после рата, кад Додик бјежи из сале од попова који су пред свако засиједање имали вјерски обред, а сад само што се не попне на патријарха, немере ни један макети нигдје од њега...

Name

WОX

03.08.2023 10:43

Е ееее ИЗДАЈНИЧЕ ДАБОГДА ТИ СЕ СЈЕМЕ ЗАМЕЛО. А ЈЕСИ ГАД У КРЕЧУ ГОРИО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.08.2023 10:54

Само смјена он је нас унистијо вријеме је да се појацају санкције додику да се смијени није добијо опсте изборе јер свему долази крај водите га поздрав бн тв

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДТИ

03.08.2023 11:19

Супер текст и одличан подсјетник, чак и за нас који смо мало, ево сад и старији, а о младима да не причам, ко жели да нешто зна и научи... Интересантно је ово за Вучића или нисам знао или сам заборавио... Чудно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејвид

03.08.2023 11:23

Па ето српски народ то све зна па сто не избаци на силу из зграде владе и Додика и све са ним. Да видимо хоце ли Америка послати војну помоц Додику да га задрзи на власти. Али је проблем сто се Срби висе боре свако за себе. Сако нек је њему добро а јос боље ако комшија нема ни за хљеба..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мм

03.08.2023 11:35

Градјани Бих су немоцни и не би требали да трпе због санкција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жељко

03.08.2023 11:38

Ако је све било овако, а није, зашто лидери данашње опозиције, који су миљеници запада, јер немају санкције, не сруше власт?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Жељко

03.08.2023 12:02

Хахаха...која глупост ,а и ти си глуп,да су миљеници запада,не би овај два пута опозицији крао предсједнички мандат .И све остало .Код баје је све издајничко ,посебно предаја Јасеновачке градје ....нека му је све просто ,неко ће све то једног дана довести у ред.

Name

Питање свих питања?!

03.08.2023 11:39

"Ко је кога преварио гдје су лазна обецања"?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ново доба

03.08.2023 11:42

Квислинси висе нису "инн"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајо

03.08.2023 11:54

Јадна је народ кад је ово дозволио, сад нека пати!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уништи нас смеће хрватско

03.08.2023 12:26

Ово се само називају санкције, а у ствари су подршка Додигу, јер знају шта пали код неписменог народа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

03.08.2023 12:39

Крајем деведесетих је Додик био обични слијепац који је посуђивао 100 марака а сад је мултимилионер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арса

03.08.2023 12:55

Дабогда га стигла она народна"Ко се мача лаца,од мача и гине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

03.08.2023 13:25

Свака вам част на ово подсјећање да људи не забораве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Охај

03.08.2023 13:52

Ово није санкција прави ни видјело..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

03.08.2023 13:53

Види му се све на погледу, луд па луд. Брига њега за било ста у зивоту осим за њега и његову добробит

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

03.08.2023 19:52

Милорад Додик је надмудрио Американце и показао као једини политичар на просторима бивше Југославије коме је то пошло успјешло за руком! Само такви политичари се могу носити са аветима из Америчке администрације, оних смрадова из Британског парламента, њемачког Бундестага и појединих усранка из ЕУ парламента!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Милан

03.08.2023 21:04

Ја помислио да си само магарац,кад оно ти невидјена будалетина. Ово ни мазалица неби изјавио.

Name

Ре

03.08.2023 21:34

Бозе која си ти будала?

Name

Прасеци

03.08.2023 22:40

На свакој слици Зељка све тузнија и тузнија, нема путовања, дневница, путних налога, плацених вијенаца и камена темељаца, лазног сељацког педигреа. Треба радити а не мозе користити погодности у цијелости, како је навикла. Мора да је страсно љута на прасецег предсједника!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да Баш

04.08.2023 01:15

Како је тужно, да једна наствница енглеског језика , и то из околине Теслића, не може да буде у центру пажње ! Није ни чудо, мој наствник је звршио у Аустралији, редовно се дописујемо, а ова нема са киме !

Name

Ре

04.08.2023 07:40

Нема просјацења новца од дијаспоре. Имају добре лобисте,које скупо плацају народним новцем.

Name

Мита

04.08.2023 01:05

Сам Додик је више пута с поносом истицао да му је дјед био партизан. И није први пут да Титоисти уз помоћ запада поразе четничке војводе. Али наша света дужност је да се боримо против комунистичког олоша.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђилас

05.08.2023 11:41

Комунисти су за ове данашње балканске политичаре били примјер поштења.

Name

Дјуро

04.08.2023 17:23

Санкције режиму који је све опљачкао за себе и око себе у виду забране приступа у те државе...То ти је као када те неко блокира на ФБ и каже "Није стварно"..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лопов

05.08.2023 21:44

Све сто је било добро код финих Срба додо је унистио и опљацкао.

Name

Неуки посматрач

06.08.2023 12:05

Све су то игре за неуки, неписмен народ

Name

дидо

06.08.2023 12:20

Ок. Ви Додикомрсци дајте само један приједлог особе која ће га моћи достојно замјенити. На сцени су, углавном, политички дилетанти убијеђени у своје способности. А тражити поштење у политици равно је тражењу зеца у грму у којем је био прошле године. Упамет !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па када би крепао

06.08.2023 22:02

. ...шта би било онда, дебилу!?

Name

Црни

07.08.2023 00:56

Запад хоће да србин Додик етнички очисти БиХ од срба, да не испадне да су они то урадили ко у хрватској. Врло пажљиво и мудро модерирају политику Додика која је аутопогубна по Србе у Српској. А они ће опрати руке И рећи па ви Срби сте га бирали а ми санкциинисали, Сами сте криви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

07.08.2023 12:57

стварно је лик био фаца у то вријеме, није се џабе старача и његова тадашња политичка менторица Мадлен Олбрајт, онако искесила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЈНА

10.08.2023 10:40

Кад те баба заволи , душу би ти дала, а да не би власт, поука, ј...... само бабе и бићеш цар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

10.08.2023 16:56

Ми сви заслузујемо санкције а добицемо и подрзавајуци мафијасе.

ОДГОВОРИТЕ