Џо Бајден коначно признао и седмо унуче

Амерички председник Џозеф Бајден први пут је јавно признао и своје седмо унуче, четворогодишњу девојчицу Нејви, кћерку његовог сина Хантера и жене из Арказаса, Ланден Робертс.

Свијет 29.07.2023 | 10:15
Џо Бајден коначно признао и седмо унуче

"Наш син Хантер и Ланден раде заједно на неговању односа који је у најбољем интересу њихове кћерке Нејви, чувајући њену приватност што је више могуће у будућности", навео је Бајден у саопштењу. 

То је било његово прво признање да то дете уопште постоји. Бајденову изјаву први је пренео магазин "Пипле", преноси АП.

"Ово није политичко питање, то је породична ствар", рекао је Бајден и додао: "Џил (прва дама) и ја желимо само оно што је најбоље за све наше унуке, укључујући Нејви". 

Очинство Хантера Бајдена је утврђено ДНК тестирањем након што га је Робертсова тужила, тражећи новац за издржавање детета.

Хантер и Робертсова су се упознали у стриптиз клубу у Вашингтону, писао је раније "Њујорк тајмс". 

Она је у мају 2019. поднела тужбу, тражећи ДНК тест да би се потврдило Хантерово очинство, убрзо након што је он уклонио Робертсову и дете из свог здравственог осигурања.

Две стране су недавно решиле сва нерешена питања у вези са тим.

Председников син је познанство са Робертсовом описао у својим мемоарима из 2021. године, рекавши да се то догодило док је био дубоко зависан од алкохола и дрога, укључујући крек кокаин.

"Нисам се сећао нашег сусрета. Толико сам мало имао везе са било ким. Био сам у нереду, али неред за који сам преузео одговорност", написао је Хантер Бајден.

Председник Бајден, који је приврженост породици учинио централним делом свог јавног имиџа, суочавао се са критикама политичких ривала и стручњака због тога што није признао унуку. 

Хантер Бајден има још четворо деце, укључујући сина Боа, рођеног 2020. са супругом Мелисом Коен. Име је добио по председниковом покојном сину који је преминуо од рака 2015. године, оставивши за собом двоје деце.

Бајденови унуци су имали значајну улогу током његовог председничког мандата, често пратећи председника или прву даму на путовањима и редовно посећујући Белу кућу. 

Бајден је такође приписао заслуге својим унуцима што су га убедили да у трци за Белу кућу 2020. године изазове тадашњег председника Доналда Трампа.

 Нејасно је да ли ће Бајденови посетити своју унуку Нејви и њену мајку Ланден, које сада живе у Арканзасу.

(Тањуг) Фото: АП/Цхарлес Крупа

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Небојса

29.07.2023 16:38

Поднеси оставку и узи ај са унуцадима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

29.07.2023 17:52

Признали и прихватили, јер је суд изне цињенице. Бајдену и тако свеједно, нема он појма, колико има деце ни унуцади, казу му број, па понавља, док и тај подстак не помеса. А на крају кога је брига, колико он има деце и унуцади. Какав је он они могу бити јос гори од њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зивко

29.07.2023 23:44

Ето одговора, откуд "бијели прах "у Бијелој куци. Досао му син у посјету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрга

30.07.2023 12:04

Какви год Амери били, код њих суд смије осудити предсједника и његову породицу. Такав суд желим овдје - онај који гања свакога до краја.

ОДГОВОРИТЕ