Штетне унесене измјене нацрта Закона о ВСТС-у

- Из Америчке амбасаде у БиХ су саопштили да су измјене унесене у посљедњем тренутку у нацрт Закона о ВСТС-у штетне и да ће "поткопати напоре за повећање транспарентности у правосуђу и побољшати провјере изјава о имовини.

Босна и Херцеговина 29.07.2023 | 11:01
Штетне унесене измјене нацрта Закона о ВСТС-у

“Као што смо нагласили у заједничком писму од 2. јуна које смо потписали с ОЕБС-ом, ЕУ и другим партнерима из међународне заједнице, измјене у посљедњи тренутак унесене у нацрт закона о ВСТС-у 12. маја биле су штетне и поткопаће напоре за повећање транспарентности у правосудном систему и побољшати провјеру имовинских изјава”, поручили су из Америчке амбасаде у БиХ рано јутрос.

Њихови ставови се нису промијенили, додају.

“Као што смо ми и наши међународни партнери јасно рекли, закон о ВСТС-у који је тренутно пред парламентом не испуњава међународне стандарде и треба га измијенити у односу на изворну верзију коју је припремило Министарство правде”.

 

Још су истакли да процес ЕУ интеграција подразумијева напоран и захтјеван рад, са нагласком на владавину права.

“Пакет ВСТВ-а у садашњем облику не би донио транспарентност и одговорност коју грађани БиХ заслужују од свог правосудног система.”

(Н1) Фото: Фена

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Паун

29.07.2023 11:22

ОВДЈЕ НА ОВИМ ТЕРЕНИМА СВЕ ДОК СЕ ИЗ ПОЛИТИКЕ НЕ УКЛОНУ ДУГОГОДИСЊИ МАФИЈАСИ ЦОВИЦ,ДОДИК И ОСТАЛА ЕЛИТА ОВДЈЕ НАПРЕТКА НЕМА,,НАРОД СВЕ СИРОМАСНИЈИ А ОНИ СВЕ БОГАТИЈИ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уса

29.07.2023 14:39

Тацно

Name

Ре

29.07.2023 20:27

Па ви сте направили такво правосуђе са вашом реформом. Дали огромне плате и судство без ичије контроле, а да странке именују судије. Нонсенс. Па су тај поклон странке објеручке прихватиле, и држе сада чврсто под контролом судије и тужиоце.

Name

Бурле

29.07.2023 12:33

Морате схватити да мафији нипосто не одговара правна дрзава и они це се бороти као и до сада да тога не буде. Они странцима прицају једно а раде сасвим контра. Јер знају да неби могли пљацкати, отимати, убијати а да нико не одговара. Ови странци упорно овај народ(обицни) праве будалом. Они мисле да смо ми овце, а на један нацин и јесмо јер их дрзимо да владају нама. Странци су њих поставили да одраде посао за њих, они да хоце сутра их могу отјерати. Нормално имају нацина и моц. Цекајуци то све це опљацкати и народ заробити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.07.2023 13:51

и народ потпуно уништити, што је можда и циљ странаца. Ово сам рекао неколико пута,Српска Крајина је уништена на један начин а нама су намјерили уништење на други начин јер нас нису могли на исти начин уништити због величине и бројности.

Name

Милан

29.07.2023 14:15

Ста се ви свудје петљате јебо Вас цаца Доци це и код вас Руси ако бог да

Name

Бурле

29.07.2023 18:47

Милане, ако си ти слуга мафије и не размисљас својом главом има нас који видимо ста нам се спрема. Ти ако си се ухљебио преко странке и ако су те купили за сендвиц и врецу брасна , има људи поносних и непоткупљивих. Знас ти колико је људи изгинуло и рањено да би један издајник то понистио. Милане имас ли ти дјецу, родитеље требају и дјеца послије зивјети али под окупацијом. Теби је вазно да ти имас плату са будзета и климај главом али празном. Јадни смо ми са таквим ограниценим сподобама

ОДГОВОРИТЕ