Вучић: Разговараћу са Ердоганом, испорука "бајрактара" је кршење Резолуције 1244

 Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је са председником Турске Тајипом Реџепом Ердоганом разговарао о испоруци бајрактара Приштини јер је све то, како је рекао, против Међународног јавног права. 

Србија 29.07.2023 | 10:44
Вучић: Разговараћу са Ердоганом, испорука "бајрактара" је кршење Резолуције 1244

- Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је посета представника Српске листе Вашингтону важна јер, према његовим речима, представља "легитимизацију њихове улоге и позиције нашег народа на Косову и Метохији".

Када је реч о спољној политици Србије и о представницима Српске листе који и данас бораве у Вашингтону, Вучић је гостујући на ТВ Прва истакао да су ти састанци јако важни.

"Прво важно је да они виде како то стварно изгледа у свету посебно у Вашингтону, да не мисле да је то лако и једноставно, а с друге стране важно је, јер је то и потврда и легитимизација њихове улоге у позиције нашег народа на Косову и Метохији", рекао је Вучић и истакао да не мисли да тај разговор може да буде лош.

Говорећи о томе да је Србија ангажовала две лобистичке компаније за лобирање у САД, Вучић истиче да је обавештен о томе, као и да је због тога срећан.

"Требало је то да радимо много раније, са много више новца и на транспарентан начин, да људи знају да улажемо тај новац", рекао је Вучић.

 Истакао је да ће у будућности бити потребно улагање доста новца не само у САД, већ и у многа друга места широм света.

Разговараћу са Ердоганом, испорука "бајрактара" је кршење Резолуције 124

 Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је са председником Турске Тајипом Реџепом Ердоганом разговарао о испоруци бајрактара Приштини јер је све то, како је рекао, против Међународног јавног права. 

"Против Резолуције 1244, то знају и људи у НАТО то знају и Американци у НАТО, то зна и Столтенберг то знају сви. Не сме да постоји ни тзв. косовска војска ни било шта. Разговарао сам са Ердоганом, рекао је да ће ускоро доћи у Србију и када буде дошао онда ћемо наставити да разговарамо", рекао је председник гостујући на ТВ Прва. 

Турска је регионална велесила, рекао је Вучић, Србија је мала, али се држи Међунарнодног јавног права и држаће се и Устава Србије и међународно јавно - правних норми. 

"Тако да, свако свој посао, што би рекао наш народ", рекао је председник.

Рекли су ми - најави санкције Русији и неће бити санкција Вулину

- Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је вече пре увођења санкција Александру Вулину од једног званичника добио најексплицитнији савет да се то неће десити ако барем најави санкције Русији. 

"Да сам вече пре него што је (америчко Министарство финансија) донело санкције Александру Вулину, не званично увео санкције већ само их најавио, или напоменуо да ће бити промена у политици, како ми је речено, санкција Вулину не би било, а ја сам ћутао", рекао је председник Србије гостујући на Првој ТВ.

На питање од ког званичника је добио такав савет, председник је рекао да се то не говори.
 

"Најексплицитније, најједноставније тако ми је речено, ћутао сам", рекао је председник.

"И немам проблем са тим, моја политика се неће руководити тиме, Александар Вулин је коректан човек, али да је држава у опасности, рекао бих му да поднесе оставку", рекао је председник. 

Додао је да неће да било који појединац буде испед политике државе, а да ли ће држава бити у неком тренутку угрожена па ћемо, како каже, морати да мењамо политику, то, рекао је, не зна.

(Тањуг) Фото: Принтсцреен/ТВ Прва

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

БЛ

29.07.2023 13:09

Нема рата без Турака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српска посла

29.07.2023 23:05

Нека нико нема ништа само нека Србија има с400,бајрактаре,атомско оружје и идемо Србија до Токија аман људи брррееее

ОДГОВОРИТЕ