Легендарни Пижон отворио Фудбал френдс у Фочи

Четврта "Звездина" звијезда, легенда југословенског и српског фудбала Владимир Петровић Пижон вечерас је свечано отворио 17. Међународни омладински турнир у Фочи, истакавши да је Фудбал френдс изузетно важан за стасавање младих играча.

Фудбал 28.07.2023 | 21:45
Легендарни Пижон отворио Фудбал френдс у Фочи

Велики фудбалски мајстор, актуелни члан Извршног одбора Фудбалског савеза Србије, рекао је да је овај турнир веома интересантан јер окупља младе тимове из бивших југословенских република.

"Фудбал френдс је изванредан, има доста добрих младих играча, који се полако намећу. Овај турнир је врло популаран и мислим да ће и у будућности расти", навео је Пижон.

Указујући на значај оваквих такмичења, Пижон се присјетио да је и за његов фудбалски развој од великог утицаја било учешће на омладинском турниру "Кварнерска ривијера" у Ријеци, 1970. године.

"Тај турнир је изнедрио много играча, цела Југославија је играла на том турниру, а долазили су и страни клубови. Прве године када сам ја играо, турнир је освојио Лидс, а ми смо са њима играли у финалу", присјетио се Пижон.

Омладинци његове "Црвене звезде" поражени су на старту 17. Фудбал френдса од новосадске "Војводине" 0:2.

"Гледао сам утакмицу. Изгуби се, добије, не треба децу оптерећивати да мора да се победи. Треба да се игра што боље, што умеш да покажеш, покажи, а сад ко ће победити није најважније, некад победи и срећнији", навео је Пижон.

Он је додао да Фочу зна највише по Зорану Аврамовићу, свом дугогодишњем пријатељу из "Црвене звезде", који је главни кривац за постојање Фудбал френдса.

"Фоча је леп град, поред Дрине и Ћехотине, окружен шумом, интересантно", рекао је легендарни фудбалер.

У првим четвртфиналним сусретима, "Војводина" је савладала "Црвену звезду" 2:0, док је "Жељезничар", након 0:0, бољим извођењем пенала био бољи од "Академије Пандев" 5:3.

Капитен "Жељезничара" Бењамин Бабић рекао је да су задовољни, да су играли против изузетно квалитетне екипе из Македоније.

"Одличан је осјећај играти на Фудбал френдсу и наредна два дана очекујемо доста квалитетне утакмице које су нам савршено дошле у припремном периоду прије домаћег првенства", рекао је Бабић.

Капитен кадета "Војводине" Лазар Павловић рекао је да је меч против "Звезде" био одличан.

"Очекивања су, наравно, да освојимо турнир, да дамо све од себе", рекао је Павловић.

У преостала два четвртфинала вечерас ће играти "Сутјеска" из Никшића против "Ријеке" и фочанска "Сутјеска" против "Борца".

(Срна) Фото: 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Па добро

28.07.2023 22:14

Поштено је и од њега то је углавном заслуга Зорана Абрамовић који је ту присутан и главни "кривац" за овај турнир Фудбал пресс свих ових 17 година

ОДГОВОРИТЕ