Костином оцу притвор продужен још три мјесеца

Апелациони суд у Београду продужио је за још три месеца притвор Владимиру К., оцу дечака К. К. који је 3. маја у Основој школи "Владислав Рибникар" убио деветоро деце и чувара те школе.

Србија 28.07.2023 | 19:12
Костином оцу притвор продужен још три мјесеца

Притвор окривљеном по овом решењу може трајати до 30. октобра, објављено је на сајту тог суда.

Приликом разматрања предлога Вишег јавног тужиоца у Београду да се Владимиру К. продужи притвор, Апелациони суд је имао у виду чињеницу да из до сада прикупљених доказа произлази постојање основане сумње да је окривљени извршио кривично дело тешка дела против опште сигурности.

Апелациони суд је навео да постоје особите околности кривичног дела која се односе на постојање основане сумње да је окривљени у дужем временском периоду обучавао свог малолетног сина од 13 година да рукује ватреним оружјем, муницијом и да вежба гађање мета из ватреног оружја, да му је ради обуке у руковању оружјем у више наврата и давао ватрено оружје и муницију и да истовремено у стану, у ком живи са малолетним сином, није савесно чувао ватрено оружје и муницију на начин да не дође у посед његовог малолетног сина и не угрози безбедност људи и објеката.

Додају и да је тим опасним радњама изазвао опасност за живот и тело људи, услед чега је његов малолетни син у њиховом стану лако дошао у посед ватреног оружја и понео га са собом у школу у којој је пуцањем из тог ватреног оружја, управо захваљујући претходној обуци у руковању и гађању из ватреног оружја, лишио живота осморо деце и чувара и тешко телесно повредио шесторо деце и наставницу.

Као разлог да постоје особите околности да ће уколико се нађе на слободи поновити кривично дело у кратком временском периоду, између осталог наводе и то што је у његовом стану пронађено више комада оружја и велика количина муниције.

Такође, стоје и законски разлози за притвор, јер су начин извршења и тежина последица кривичног дела довели до узнемирења јавности која може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка будући да је опште позната чињеница да постоји огромно интересовање јавности за исход овог поступка.

Апелациони суд је, такође, имао у виду и да истрага још увек није окончана, будући да је неопходно даље у току поступка прибавити налаз и мишљење вештака, те предузети евентуално друге радње за којима се укаже потреба током истраге ради расветљавања свих околности наведеног кривичног дела.

Тужилаштво је раније саопштило да је Владимир К. на саслушању негирао извршење кривичног дела и детаљно је изнео одбрану.

К. К. није кривично одговоран према важећим прописима, јер нема навршених 14 година живота.

(Тањуг) Фото: Новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Истина

28.07.2023 23:31

Ово је очит примјер шта неодговоран родитељ може направити од властитог дјетета

ОДГОВОРИТЕ