Влада не мари за милионске штете у општини Шамац

"Оно што ме је фрапирало протеклих дана то је апсолутно никакав одгвоор институција Републике Српске у условима кад вам се вам се јављају људи из Аутономне покрајине Војводине или чак људи из ФБиХ..."

Република Српска 28.07.2023 | 18:38
Влада не мари за милионске штете у општини Шамац

Након осам дана јуче је укинуто ванредно стање у Шамцу. које је проглашено због олујног невремена у тој општини.

- Укупне штете на јавним објектима износе око миллион КМ, на заједницама етажних власника око пола милиона и то без појединачних штета у области пољопривреде, наводи начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић (СДС), додајући да су помоћ Шамцу најавили покрајинска Влада Војводине, Брчко дистрикт, општине Теслић, Модрича и Источна Илиџа, као и УНДП БиХ.

Из Владе Републике Српске не дају никакве одговоре.

“Оно што ме је фрапирало протеклих дана то је апсолутно никакав одгвоор институција Републике Српске у условима кад вам се вам се јављају људи из Аутономне покрајине Војводине или чак људи из ФБиХ. Општина Шамац није очекивала да Влада Републике Српске интервентно дјелује ка грађанима с обзиром на то да процјене штете још нису завршене, али оптина Шамац је очекивала да неко интервентно финансијски помогне општини Шамац протеклих дана имајући у виду све активности које смо носили.

Не да нема финансијске подршке, него једноставно поједини министри, односно комплетна Влада нису се удостојили да окрену број телефона или посјете општину Шамац и виде какве су размјере штете. Размјере штете у Шамцу нису као размјере штете у неким другим локалним заједницама. Ова општина је највише погођена и они у ову општину не долазе због
начелника, ако су већ довели до тога да дијеле на начелнике који су опозициони и позициони. Они у ову општину долазе да сагледају штете на индивидуалним објектима и да сагледају штете на јавим објектима на подручју општине Шамац”, каже Милићевић.

Додаје да је његова дужност да, након завршене ванредне ситуације, каже да апсолутно никаквог одговора, нити било какве комуникације с Владом Републике Српске није било и да му је жао због тога.

"То је и срамотно са аспекта грађана општине Шамац. Ја их позивам у наредном периоду, јер је то и њихова дужност, не
само дужност општине Шамац да припомогну како би се ова штета надокнадила”, истакао је Милићевић.

(БН) Фото: БН

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Милица

28.07.2023 19:00

Они у влади немају времена, возају се новим мерцедесом, купују зграде па морају бројати милионе, доносе законе које након 15 дана поново пониште, млате празну сламу! Али доћи ће они пред изборе да подијеле по 50 км! А ви опозицијо са народом трпите и даље умјесто устанка! На улице, нема се шта више изгубити јер је све већ изгубљено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Злаја

28.07.2023 19:30

Након поплаве 50 % је у Шамцу обновила Федерација. 50 % економије у општини Шамац је из Федерације. Акобгд у ближој будућности Шамац у Федерацији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

28.07.2023 19:34

Њима горе би најбоље било да је сада у све и једној општини,у све и једном граду,начелник из опозиције и да ба тај начин никоме не помогну. А и неће свакако,гледају они свог посла,не трају мандати вјечно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да су то...

28.07.2023 21:51

Бакинци,Бањалука,Мркоњић град или 42+ 5 онда би то друга прича била овако сисање мотке се наставља

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хајмо,

28.07.2023 22:46

Људи, мало размишљати о својој имовини, зашто постоје осигуравајуће куће. Оволику штету од невремена, свињске куге, и осталих непогода ни Швајцарска не би могла надокнадити. Сви треба да размишљамо.

Name

Управо

29.07.2023 02:08

Аве паре иду у Бл и онолину остали дјелови Рс као да не постоје.