Кинези носе бикини за лице "Фејскини" да их штити од сунца(ФОТО)

Као спас од јаких сунчевих зрака, Кинези користе интересантан аксесоар је постао виралан на интернету.

Занимљивости 27.07.2023 | 15:29
Кинези носе бикини за лице "Фејскини" да их штити од сунца(ФОТО)

Поред шешира, марама и наочара за сунце, популарни летњи производ који се може видети на кинеској обали је бикини за лице.

Заштита од сунчевих зрака и светао тен су веома важни у азијској култури. Од Индије до Јапана, производи за избељивање коже, на хиљаде различитих крема са заштитним факторима, сунцобрани са УВ заштитом, шешири са уграђеним вентилаторима, се лако могу пронаћи. Поред наведених препарата, један интересантан модни комад који штити лице од опекотина је привукао пажњу остатка света.

У питању је "фејскини", то јест, бикини намењен за лице. "Фејскини" прекрива целу главу и врат, али има исечене отворе за очи, нос и уста. Многи се опредељују за овај необичан модни комад како би се заштитили од јаких врућина у Пекингу и другим крајевима.

"Фејскини" кошта око пет евра и може се пронаћи на тезгама близу плаже. Могу бити различитих боја, а неки имају и одштампане, шарене апликације. "Главна брига ми је да не развијем неку кожну болест или пеге од сунца," објаснио је студент Ли Сујан за "Гардијан".

Иако аксесоар можда делује необично, становници Кине су веома опрезни када је у питању излагање сунчевим зрацима, поготово јер је ове године у појединим деловима земље температура достигла од тридесет пет до чак осамдесет степени Целзијуса, што се могло видети на једном великом, јавном термометру у области Синђан. Осим што је појединима циљ одржавање светлог тена, опасности и ризик од УВ зрака је исувише велика, па већина тражи што више начина да се штите, али и да уживају у купању.

Сигурно је да ће проћи одређено време док "Фејскини" не постане хит и на нашим просторима, али сигурно је да заштита од сунчевих зрака мора бити приоритет, поготово јер су темепратуре у Србији и региону веома високе, а опасност од УВ зрачења све већа.