Нинковићевој двије године затвора за тровање шефице

- Нина Нинковић (58) из Бањалуке осуђена је у бањалучком Окружном суду на двије године затвора за покушај убиства радне колегинице и шефице Слађане Танасић тако што јој је у шољицу са кафом насула средство које може проузроковати смрт, односно хипохлорит и мравоцид-жохароци.

Република Српска 27.07.2023 | 11:42
Нинковићевој двије године затвора за тровање шефице

Пресуду је изрекло вијеће којим је предсједавао судија Благоје Драгосављевић.

Оптужена и оштећена су запослене у Републичком педагошком заводу у којем Танасићева ради као помоћник директора. Нинковићева је у вријеме кривичног дјела радила на мјесту просвјетног инспектора.

Судија Драгосављевић је истакао да је утврђено да је оптужена дјело починила с евентуалним умишљајем.

- Била је свјесна да сипањем отровних супстанци може угрозити здравље оштећене па и изазвати смрт. Пошто нису утврђене концентрације отровних супстанци суд је ишао у корист оптужене те сматра да количина опасних супстанци нису биле довољне да изазову смрт тако да се ради о неподобном покушају убиства - рекао је Драгосављевић.

Додао је да је као отежавајуће суд цијенио њене побуде да науди оштећеној коју је кривила за своју деградацију на послу и сматрала да не заслужује позицију коју има.

- Отежавајуће је и упорност и то што је у више наврата сипала отровну супстанцу. Олакшавајуће је неосуђиваност и изостанак штетне посљедице за здравље оштећене - рекао је, између осталог, судија Драгосављевић.

Оптужница терети Нинковићеву да је од 8. до 21. децембра прошле године у просторијама Педагошког завода у два наврата ушла у канцеларију коју користи Слађана Танасић, те јој је у кафу сипала средство које може проузроковати смрт јер садржи натријев хипохлорит.

То средство се, како се наводи у оптужници, налази у слободној продаји у средствима за чишћење, дезинфекцију и избјељивање.

Танасићева 8. и 9. децембра 2022. године кафу није попила због сумњивог мириса. Даље се додаје да је Нинковићева 21. децембра у кафу сипала “мравоцид-жохароцид”.

Нинковићева је након тога ухапшена на дјелу, а “тровање” кафе је снимљено надзорном камером која је, у сарадњи Педагошког завода и истражних органа, “подметнута” у канцеларију Танасићеве.

Оптужена Нинковић је раније, између осталог, била помоћник директора Завода, в.д. директора и начелника једног одјељења. Она је доктор педагошких наука.

Након изрицања пресуде оптуженој је продужен притвор.

(<стронг>Глас Српске) Фото: Илустрација/ГС

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Овако

27.07.2023 11:52

Да јој није била шефица добила би мање. Или би била ослобођена. Дакле, дозвољено је тровати ове испод себе, али никако ове изнад себе. Наук за будућност!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

27.07.2023 12:10

Како сад смијем камера, зар то није супротно закону, јел то неовлаштено снимање? Чини ми се да су нешто о томе на тзв .скупштини вјећали мудраци Српске?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миланко Штрбац

27.07.2023 12:16

Па каже: " ...више пута сипала отров у шољицу из које је оштећена пила.......и добила 2 године затвора..." Извините, знам, судске пресуде се не коментаришу.... поштујем, али ми није јасно да ли је пресуда изречена због неуспјелог покушаја из више наврата или ....?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Опрез

28.07.2023 08:47

Каква наместаљка па сама је признала кривицно дело, али није имала намеру да је убије него је цастила доместосом и мравоцидом с намером да се разболи и мозда умре.У сваком слуцају да је крајњи исход намере болест са својим последицама требало је водити рацуна приликом одмеравања казне.Приземна и рационална особа не бих то урадила него каријеристкиња са особинама психопате која у јавности има добру маску.

Name

Проко

27.07.2023 12:30

Шефица је иначе сестра Додиковог зета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаз

27.07.2023 13:09

Ух, па то је прави разлог, сад је јасно. Правна дрзава на дјелу за врхушку, шта је био мотив? Сигурно, мобинг шефице.

Name

Ре Лаз

27.07.2023 21:00

Када себи у главу усадис да си несто посебно и да теби припада несто.Уколико је сматрала да је деградирана требала је се сетити да хиљаде је таквих у овој земљи.Људи се не радјају једнаки ни по родјењу.Могла је је тузити за мобинг, а не тровати.У сваком слуцају за психијатрију је поцинилац.

Name

МУП РС

27.07.2023 23:40

Да "обична жена" дође у МУП РС и пријави сумњу на тровање од стране радне колегинице полицајци и инспектори би се смијали,изводили шегу и не би ништа предузели. Овако с' обзиром да је Танасић Додикова прија,одмах су инсталиране камере. Танасић (оштећена) је иначе дрчна,надобудна,а Нинковић (окривљена) је збиља стручна,рекла бих једна од најстручнијих у Заводу,памтим је као рационалну и приземну. Шта јој би да почини овако нешто,питам се. Као др педагогије требала је примјенити правило да се насиљем не одговара на насиље.

Name

Опрез

28.07.2023 07:30

Нема узорка кафе у ком се налази отров! Нема узорка крви "остецене" у коме има отрова! Типицна намјестаљка! Могла је камера снимити и како јој сецери кафу ,а у дзеп од капута на цивилуку су могли убацити и цијанид и кокаин ,свеједно! Зена здрава- права и прави струцњак у своме послу...само да се зна!

Name

Казна

27.07.2023 13:14

За неподобан покусај казна затвора од двије године је превисока!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јааааа

27.07.2023 13:28

На доживотну робију,чуј двије године за тако нешто,то није никаква казна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крупа

27.07.2023 13:35

Битно је нагласити да је доктор педагошких наука. Јадни смо ми и наше науке још кад се дода да је из Гламоча.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мислим стварно

27.07.2023 20:54

Поента коментара је да само доктори наука могу бити из вецих места по могуцности деца исто тако образованих родитеља.Много образованих има из мањих места, цији родитељи немају факултет.Месате труд,рад и интелигенцију са местом родјења.Колико људи родјених у у вецем месту је без икакве титуле.

Name

Добро Сад

27.07.2023 15:52

Шта је био повод да је трује, ако није имала повод за тако нешто већ то радила "онако без везе" , значи да је неурачунљива и треба да иде на лијечење а не у затвор !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

27.07.2023 21:08

Вецина људи је била зртва мобинга па нису тровали.Није свако родјен да кординира рад људи.Морас знати посао али и психологију запослених, не врсити дискриминацију.Проблем је сто у пракси у вецини колектива најгори су обицно на врху.У приватном сектору вецини назалост је само профит ,тј. бројке битне.Цаст изузецима.

Name

Каријера

28.07.2023 09:11

Вецина тих каријеристкиња осим каријере И добре плате не води рацуна о телу,тако многе пре времена изгледају поприлицно неугледно као И такви мускарци нпр.многи политицари.Омлитавили, премрсави или са два,три подбрадка ,стомацином.Знате није поента отици код фризера дати паре и киселином спрзити косу или Арманија обуци на неугледно тело.Дзаба Вам новци моји синовци.

ОДГОВОРИТЕ