Убједљива побједа Црвене звезде над Фјорентином

Фудбалери Црвене звезде декласирали су Фиорентину резултатом 5:0 (5:0) у генералној проби. 

Србија 26.07.2023 | 22:15
Убједљива побједа Црвене звезде над Фјорентином

Била је то генерална проба шестоструког узастопног шампиона Србије, пред почетак нове сезоне и први меч против Војводине у Суперлиги Србије наредног викенда.

Био је то и повратак Луке Јовића на стадион на ком је поникао, те је пре меча добио аплаузе са трибина, али и нови дрес Звезде од стране Душана Савића и Владимира Петровића Пижона. 

Фиорентина је у Београд дошла прилично касно претходне ноћи, усред својих припрема, када су њеним играчима тешке ноге, а дочекали су је црвено-бели у пуној брзини, спремни за учешће у Лиги шампиона.

 
 
 
 
 
Виеw тхис пост он Инстаграм
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

А пост схаред бy Б92 Спорт (@б92.спорт)

Дуго ће се препричавати начин на који је тим Барака Бахара фудбалски уништио у првом полувремену финалисту Лиге конференције и члана Серије А.

Од првог минута је Звезда кренула жестоко и са високим пресингом, а то је први резултат донело у 8. минуту када је Питер Олајинка отео лопту неопрезном Мартинесу и погодио празну мрежу за 1:0.

Шоу-тајм је тек почео!

"Блиц-криг" је настављен већ у 11. минуту када је Мирко Иванић проиграо Жан-Филипа Красоа, а он ефектно матирао Тераћана.

Колико је Звезда тресла мрежу Фиорентине, толико је и промашивала, па смо тако видели промашени зицер Кангве.

Ипак, навијачи, који је било више од 30.000 на трибинама стадиона "Рајко Митић", били су у трансу, а већ у 14. минуту било је 3:0.

Тада је, ове вечери маестрални, Мирко Иванић из окрета шутирао са ивице казненог простора и погодио ближи угао.

Још се није смирио стадион, уследила је нова експлозија радости. Играо се 23. минут када је Олајинка реаговао сјајно у петерцу и из другог покушаја са гол-линије погодио за 4:0.

Општу лудницу на "Маракани" донео је пети гол у 27. минуту, тако што је Усман Букари оборен у продору у казненом простору.

Репрезентативац Гане је и извео најстрожу казну и погодио за нестварних 5:0 против Фиорентине у 27. минуту.

Ту јесте био крај што се тиче голова, али не и шанси које је Звезда тек почела да промашује.

Олајинки брани Тераћано, па Митровићу Додо скида лопту са гол-линије, Красо погађа стативу, а у финишу првог дела Олајинка поново промашује прилику за хет-трик.

Имала је и Фиорентина своје шансе, посебно у наставку меча, али је Омри Глазер био подједнако феноменалан као нападачи, те је одмах купио велике симпатије Звездиних навијача.

Усман Букари је промашио зицер у 53. минуту после спектакуларног потеза Красоа и то је, мање-више, била последња велика шанса на мечу.

Од 60. минуту су у игри била Звездина деца, нешто касније шансу су добили и Лазар Николић и Урош Кабић, а и подмладак је био више него конкурентан тиму из Фиренце.

Међу последњим шансама имао је Коста Недељковић, који је у 77. минуту био непрецизан, али је и он имао веома добар меч у целом другом полувремену, колико је провео на новој хибридној трави стадиона "Рајко Митић".

Фиорентина је прилику за утешни погодак имала у 87. минуту када је Артур Кабрал услед грешке Уроша Спајића изашао потпуно сам испред Зорана Поповића, али је резервни голман Звезда сачувао њену мрежу и "петарду" против члана Серије А оставио неукаљаном. 

(Б92) Фото: Старспорт/ Срђан Стевановић

Коментари / 0

Оставите коментар