Кажњено троје запослених у ОШ "В. Рибникар"

Дисциплински поступак покренут против психолога, педагога и секретара основне школе "Владислав Рибникар" добио је епилог.

Србија 26.07.2023 | 17:52
Кажњено троје запослених у ОШ "В. Рибникар"

Психолог, педагог а и секретар основне школе “Владислав Рибникар” кажњени су двомјесечним умањењем зараде у износу од 20 одсто. Казна је епилог дисциплинског поступка који је крајем маја против три запослене иницирала просветна инспекција, а спровела разријешена директорка школе Снежана Кнежевић.

Дисциплински поступак спроведен је према педагогу Јелени Вујичић, психологу Лидији Максић, као и секретару Невени Павловић.

Дисциплински поступак против педагога Јелене Вујичић покренут је због сумње да је починила тежу повреду радне дисциплине и то – неспровођење мјера безбједности дјеце, ученика и запослених, као и неизвршавање или несавјесно, неблаговремено или немарно извршавање послова или налога директора у току рада.

Истовремено, психолог Лидија Максић такође се теретила за тежу повреду дисциплине, али само у члану закона који се односи на неизвршавање или несавјесно извршавање налога директора. Секретар школе Невена Павловић дисциплински је одговарала због утврђених пропуста у поштовању члана Закона о основама система образовања и васпитања који уређује послове секретара.

Све три запослене санкционисане су на идентичан начин – двомјесечним умањењем зараде у износу од 20 одсто.

Дисциплински поступци били су предложени након ванредног инспекцијског надзора који је спроведен послије пуцњаве у овој врачарској основној школи. Инспекција је истовремено предложила и разрјешење директорке школе Снежане Кнежевић. Од почетка јула, за вршитељку дужности директорке именована је Анђела Петровић.

Такође, као посљедица инспекцијског надзора смијењен је школски одбор, а именован привремени орган управљања.

(Мондо/Данас) Фото: Курир/Петар Алексић/Yоутубе/ ТВ5МОНДЕ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Реално0

26.07.2023 18:11

Ово је СРАМОТА Колико је један људски живот 2x20% од плате Јапанци се убијају за кашњење воза од пар минута За природне катастрофе министри дају оставке А ми 2x20% ФУЈ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша

26.07.2023 18:59

Реално-јесу ли ово троје људи могли спријечити убицу да учини језиво недјело?

Name

Скептик

26.07.2023 19:23

Ови нису ни требали бити кажњени.

Name

Ре Саша

26.07.2023 21:41

Реално, ми то не знамо. Реално, углавном салонци раде на таквим радним мјестима. Такве нит помазу нит одмазу. Изузетно је мали број особа које посједују сензибилитет за рад са дјецом, а огроман број њих живи у давно прошлом времену кад смо имали два канала на ТВ, а за вријеме распуста читали стрипове, играли жмурке и ластиша. Прошло вријеме господо, едукујте се да бисте могли ући у главе данашњих омладинаца.

Name

Оли

26.07.2023 18:53

А туго и чемеру ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

највеца

28.07.2023 09:41

глупост ни родитељ нити било ко немозе узицати на нецију психу ти кои казњавају и кои испитују су дебили свако од нас у себи несто носи а јел треба другога креиовити пша када СЕ И РАТУЈЕ ГДЈЕ СУ КАЗНЕ ЗА ОНЕ КОИ ИЗАЗОВУ А ЗНА СЕ ВДА су то улавном аерри енглези или французи