Прво оглашавање Хариса Џиновића након забране у Хрватској

Фестивал "Исланд оф Лове" отказао је учешће певачу Харису Џиновићу због, како наводе, "уплитања политике и национализма".

Забава 26.07.2023 | 18:23
Прво оглашавање Хариса Џиновића након забране у Хрватској

Наиме, сада се огласио и певач који истиче да заказане наступе има широм Хрватске и да га за тај фестивал "не занима ништа".

 

- Не бих ја то коментарисао ништа, из простог разлога зато што имам концерте по Хрватској. Што се тиче манифестације, не занима ме то ништа, свако има право да откаже концерт - истакао је Харис.

Haris Džinović <фигцаптион><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН<бр /><бр />

Фестивал "Исланд оф Лове" одржава се на хрватском острву Барбаринац у Каштеланском заливу, које се налази на листи превентивно заштићених добара.

Међу бројним извођачима који су били најављени да ће наступити на овом <а хреф="хттпс://www.курир.рс/старс/4197236/огласили-се-организатори-отказаног-концерта-јк-у-хрватској" таргет="_бланк" рел="ноопенер">фестивалу су поп звезде Јелене Карлеуше, фолк певач Аца Лукас и Харис Џиновић.

<имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2023/07/13/11/3528392_јк_фф.јпг?вер=1690385918" алт="Јелена Карлеуша" /> <фигцаптион><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: ПРИВАТНА АРХИВА, СХУТТЕРСТОЦК, ДАМИР ДЕРВИШАГИЋ, НЕНАД КОСТИЋ<бр /><бр />

Подсетимо, Домовински покрет Каштела огласио се о овим извођачима на Фејсбуку, позвао градоначелника Ивановића и питао га зашто је дозволио наступ наведених певача.

- Градоначелниче Ивановићу, зашто сте дозволили наступ Карлеуше и Аце Лукаса на Барбаринцу? Острвце Барбаринац је археолошко налазиште са морском и копненом археолошком зоном у Каштеланском заливу. Омиљено је излетиште Каштелана, Врањичана, Солињана и Сплита. И овог лета постаје место забаве, а "Исланд оф лове" на острву Барбаринац годинама је техно журка оаза која се посећивала и памтила по доброј забави. Ове године "Исланд оф Лове" угошћује Јелену Карлеушу, Ацу Лукаса и Хариса Џиновића. Каштелански завичајни покрет сматра да овај музички израз не припада нашем поднебљу и да морамо сачувати медитеранску и европску културу којој припадамо – написали су на својој Фејсбук страници из Завичајног покрета и додали да су дужни да чувају културна добра.

- Поред домаћих, фестивал посећују и бројни домаћи и страни туристи. Музика обликује нашу стварност и друштвену филозофију, а поменути извођачи припадају другом идентитету. Прљаво позориште отвара фестивал и након њих током јула Каштелани, Врањанци, Солињани, Сплићани и бројни гости слушаће Карлеушу, Лукаса и Џиновића, да ли су у том тренутку били у Барбаринцу или не. Музика се шири заливом. Ми смо дужни штитити културно добро, а град Каштела, који је издао концесију на заштићено културно добро, треба да води рачуна о томе која ће се догађања организивоати на острву - мавели су на њиховој Фејсбук страници.

(Курир.рс/Република)

Коментари / 0

Оставите коментар