Додик је трговац који не познаје националне интересе

Милорад Додик годинама изазива политичке кризе користећи Парламент Српске и њене закључке. Све су то његови блефови са циљем да се искористи у личном интересу, сматрају аналитичари и наводе да у првом плану није била тема Додикова ранија порука да нема заједничког рада док се не донесе Закон о Уставном суду.

Република Српска 25.07.2023 | 20:20
Додик је трговац који не познаје националне интересе

Сва засједања Народне скупштине, и редовна и посебна, очигледно су представа за народ јер је Милорад Додик по ко зна који пут показао да све пријетње о отцјепљењу, све скупштинске одлуке и закључци падају у воду након састанка са лидерима Тројке и ХДЗ-а Драганом Човићем. Помирљиви тонови послије вишемјесечне галаме говоре да је стварање политичких криза добар рецепт за личне поене, сматрају аналитичари.

„Додик или је добар политички трговац или нас годинама вуче за нос и то веома успјешно.Све зависи како то перципирате ако сте ближи њему и његовој опцији то је да веома добро тргује са својим захтјевима и условима и циљевима али ако гледамо из угла обичног грађанина можемо рећи да је ово друго да нас вуче за нос и да гањајући све те своје циљеве назадује друштво“,каже Младен Бубоњић, политички аналитичар.

Парламент Српске је прије мјесец дана, а на иницијативу Милорада Додика, изгласао да се неће доносити никакве одлуке на заједничком нивоу све док се не ријеши криза са Уставним судом БиХ. Међутим, сада је јасно да све институције раде нормално као да се ништа није десило. Поставља се питање да ли се намјерно креирају вјештачке кризе?

„Управо они који су иницирали кризу и помијерали је до те фамозне црвене линије онда се појављују као конструктиван фактор који доноси рјешења и даје планове за деескалацију кризе коју су сами створили и изазвали. Тако да бих рекла да је јако пуно загонетки потенциран је европски пут тако да ми се чини да је иза кулиса јавности притисак одрађен из тих центара ЕУ“, каже Тања Топић, политички аналитичар.

„Ово није никакво изненађење да је ово константа у понашању Милорада Додика да он једно изјави ујутру потпуно друго навече То је његово понашање уназад већ 15 година и то не представља ни изненађење и могли смо то да очекујемо. Са том политиком се играмо са НС РС и рушимо углед ми сами нико са стране него наша власт се игра са институцијама и на овај начин их урушава“,истиче Велизар Антић, аналитичар.

Занимљиво је да одмах након договора политичких лидера, поново се на дневном реду Савјета министара нашла одлука о куповини објекта за потребе Управе за индиректно опорезивање у Бањалуци. Ради се о зграда Гранд Трејд у власништву Мила Радишића, Додиковог кума, за коју се тражи износ преко 100 милиона марака.

„Додику је све трговина за њега не постоје национални интереси него интерес њега и људи око њега у позадини овог свега је и куповина зграде за УИО БиХ за кума Милорада Додика и именовање у Савјету министара.Не треба занемарити чињеницу да је Република Српска из свега извукла дебелу штету и остала је без милионских пројеката и грантова због политике додика трпи народ и РС“, каже Јелена Тривић, предсједник Народног фронта.

Очигледно је да ни пројекти ни страна улагања нису интерес политичара. На првом мјесту су углавном лични интереси појединаца, који увијек имају предност у односу на грађане, па се због тога, по потреби, праве и вјештачке кризе.

(БН)

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

анна

25.07.2023 21:10

Сто не затворите ту НС? Једино тако јој мозете сацувати неко достојанство. Кад се спомене Народна Скупстина, код мене је то појам за спрдњу, јад, цемер, омалозавање...непостовање🙈

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.07.2023 21:17

Ха, ха... Сад открисмо топлу воду.

Name

Миркан

25.07.2023 21:17

Поставити шверцера,пијачара и ратног профитера да буде алфа и омега једном народу и оцекивати од истог да мисли више о националним а мање о својим тј.лицним проблемима може само луд народ. МИ ТО ЈЕСМО,и немамо шта кукати на њега већ се добро замислити КО СМО И ШТО СМО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

25.07.2023 21:43

МИРКАНЕ СВАКА ТИ ЈЕ НА МЈЕСТУ, ПОТПИСУЈЕМ СВЕ 100%. А ЈОШ ЈЕ И ГОРЕ. МНОГО ГОРЕ. НАЈБОЉИ ДИО НАШЕГ НАРОДА ПОГИНУО, РАЊЕН, ОБЕСПРАВЉЕН А ОН УЗИМА ХАРАЧ 20 ГОДИНА. И ЈЕСМО ЛУДИ И ЗАТО ЧЕМО НЕСТАТИ.

Name

Ха Ха

25.07.2023 21:56

Није ово ништа, овај народ је протјерао сопственог Краља, Србина и на његово мјесто поставио хрвата-бравра, и сад се чудимо од куда овај лик из околине Босанског Александровца, ако неко у опште и зна гдје је то !

Name

РЕ Миркан

25.07.2023 23:59

Није луд него затуцан и ПОГАН... Наш народ МРЗИ интелигентне, а добрим се исмијава и гаде му се, ДОДИКУ СЕ ДИВЕ, волили би и они тако

Name

Јадно

25.07.2023 21:22

Његови су његове слуге послусне које он нити цени нити има респекта за њих.А они ћуте јер за цутање примају фину плацу.А опозиција је јадна немоцна да било ста уради како треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

25.07.2023 21:25

Европа управо таквог и треба и тражи. 20 година није мало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АТЛАНТИДА

25.07.2023 21:30

Богами се шпрда са вама у Скупштини! Узима људима енергију, а он сваки свој циљ оствари.....нека ради када може, нека води у амбис, опет ако може, а може све што њему одговара. Друго, он види да нема јаке опозиције и може му се....немојте замјерити Јелени, она иде на дуге и сигурне стазе, а опозиција паралисана.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједор

25.07.2023 21:31

Немојта нас више правити будалама Национални интереси могу бити само у оквру потписаног УставаА то значи треба се поштивати Уставни суд државе у којој живимоАко смо ми држава дајте нам пасошеЧитав чивот нам прођену неимаштини и слушајући како нас неко напада мрзи како смо држава како су сви против нас а ми једини поштујемо Дејтонски споразум:::Нисмо ми дебили дајте малло о економији платама пензијам храни....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

25.07.2023 21:32

Луди српски народ,сутра це нас подићи да ратујемо за његове интересе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.07.2023 22:26

Неће, у то буди сигуран, ту пушку и метака што си сакрио, не може ти бити за двије свадбе за шенлучења, а камо ли за рат ! Политичари који изазивају ратове, то су озбиљни политичари, код овога се искључиво ради о личној заради и профиту, па он се у рату доказао, да не воли рат,воли само паре !

Name

Ха Ха

25.07.2023 21:52

Све то што Додик ради, ви употребљавате неке стручне изразе, када будете сватили , да иза свега стоји сељачка политика, свима ће нам бити боље ! Дај немојте зајебават, хандри вас лик из околине Босанског Александровца, шта би вам тек радио неки урбани политичар из Б.Луке, Приједора, Бијељине, Добоја, а да , нису баш сви тако безобразни !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Србин

25.07.2023 22:01

Ради би он то Он. Чим је стекао први милион, од тата он ризикује РС-у. Већ тада је схватио, да су већина глупи и у шатору са микрофоном и вицевима, их је освојио. И постали су сви чланови СНСД. Послије их је куповао, подмићивао друштвеном имовином. И себи узимао. Тако да је сада власник и наше памети. Мислим. И они, који су паметни немогу без Народа ништа. Немају пара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.07.2023 23:06

Додик ово што ради када странцима и Сарајеву испоставља ултиматуме и изговора им свашта у лице и даје до знања да је БиХ подијељена и немогуће земља, је нешто што ви који трабуњате неби имали смјелости ни визије да изговорите и урадите за своја три живота! Све то радите јер имате јасан задатак а то је рушење актуелне власти Републике Српске а не "просвјетљивање" народа Републике Српске као ви то желите да представите! Надај нам боже таквог просветљивања којег ви нудите!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Какав болан интерес?

25.07.2023 23:58

Шта је вама национални интерес? Па РАТОВАЛИ СТЕ да отјерате систем који је нудио човјеку посао, стан и вртић за дјецу... Шта вам сад не ваља, не контам?

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

26.07.2023 05:59

Сто кукате по предсједнику се зна какав смо народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мира

26.07.2023 07:33

Народ је много гори од ове лоповске и здајничке власти, народ је запуштен, примитиван, лен да ради и мисли, народ је гори од стоке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша

26.07.2023 08:17

Додик једини брани БиХ. Без њега би се БиХ давно распала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жарко

26.07.2023 08:32

Изгледа да глупи Босанци постоје и то углавном медју Бурлетовим гласачима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста оцес

26.07.2023 09:32

Додик је најбољи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мена

26.07.2023 11:26

Милорад је нарцисоидни манипулатор, (што је свакако болест), али ми као народ или смо стварно тупави или смо изгубили сваки осјећај за патриотозам. Тај манипулатор је највећи непријатељ Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САВЈЕСТ

26.07.2023 13:59

Знамо ништа ново.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxxx

27.07.2023 16:23

Искључиво лични интерес

ОДГОВОРИТЕ