Сазнао сам нове детаље, брисан снимак и у Хитној

Алиса Мутап и Хасан Дуповац проглашени су прије неколико дана кривим због прикривања доказа у случају страдања Џенана Мемића 2016. године. Ријеч је о другостепеној одлуци Апелацијског вијећа Суда БиХ. Зијад Мутап, Јосип Барић и Муамер Ожеговић ослобођени су оптужби. За породицу Мемић ово је, поручују, зрно правде, али и вјетар у леђа у овој борби.

Босна и Херцеговина 25.07.2023 | 11:24
Сазнао сам нове детаље, брисан снимак и у Хитној

Муриз Мемић је за Н1 казао како ово није само његова борба, него заједничка борба која је дала резултате.

“Зрно правде за Џенана. Међутим, ово је планина правде за грађане. Велики вјетар у леђа свима нама. Мислим да ће сада бити лакше. Доказано је да смо говорили истину. Идемо даље. Сви морају знати да нећемо стати. Многи не спавају сада, посебно они који знају да се налази на кривичној пријави”, казао је Мемић.

Потом је додао:

“Након пресуде нисам спавао, али сам устао као да сам спавао годинама. Можда нисам ни свјестан колико је то велико. Било је позива из скоро свих земаља. Неки кажу мало је година, али ипак чули смо оно криви су. Било је баш напето. Секунду је било лакше када нису дошли. Претпостављам да су сазнали и да зато нису дошли на изрицање пресуде. Ред је био макар да се адвокати појаве. Годинама уназад пратим сваки детаљ. Увијек ту анализирам долазе ли на суђење или не. Свако ново рочиште је нова неизвјесност. Чекате хоће ли доћи или не. Хоће ли бити одгођено, какво ће бити свједочење. Мучно је било слушати поједина свједочења. Морате се стрпити и бити мирни. Уз Ифета Ферагета сам доста научио, ово је његова побједа. Колико год да сам ја био упоран, он је знањем разгулио”.

Између осталог додао је како протеклих седам година велики број људи је долазио и говорио лажне приче.

“Велики број људи нам је долазио. До сада нам је речено 64 имена убице, а ми се држимо три имена од почетка. Када ме питају ко је све те људе слао? Кажем само да их је служба слала. Дођу и они који су као наводно чули неке детаље, али има оних који су тврдили. Сада да ли им се плаћа и ко им плаћа, не знам. Али раде за службу. Многи су долазили и причали детаље са лица мјеста и оно чак што не би требали да знају. Неке детаље које не знам ни ја. Ми онда све прослиједимо тужиоцима и зато све траје дуго јер треба времена да се све провјери. Када виде да је кренула добро истрага, одмах пласирају нешто друго. Искрено, мало је другачија ситуација како се промијенила политика. Другачије је и како се промијенио шеф Обавјештајне сигурносне агенције”, казао је Мемић.

Истакао је како након годишњих одмора истрага иде даље те тврди да има још доста материјала и свједока.

“Биће и нових доктора из Хитне помоћи. Након седам година сам и ја сазнао да је брисан снимак и у Хитној помоћи. То нисам ни ја знао, ни Ифет. Мало је оних који би проговорили због гриже савјести. Неки ће шутјети до краја. Сви су имали прилику, али неће. Неки су се препали па су свједочили. Свједочење начелника Полицијске управе Илиџа никада нећу прихватити. Пуно ми је зла нанио, пријетио је полицајцима. Уствари, препао се за себе. Нећу прихватити да он буде свједок, он мора одговарати. Промијенила се ситуација, људи су чекали прилику да проговоре. Не може преко кољена. Преозбиљно је”, казао је Мемић.

(Н1) Фото: Аваз

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

И ста

25.07.2023 11:54

Оду мало одлезе и куци, али мемо цеститке на цасти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ипе

25.07.2023 13:37

То је БАГРА СДА.Овако маскирати убиство момка може само неко ко има прсте у полицији,ОСИ и другим полициским агенцијама.Нема Осмице више па се ствари одмотавају.

Name

Оли

25.07.2023 14:24

Нека свим родитељима убијене дјеце Бог дадне снаге да издрже у борби да убице одговарају за свој злочин.Мемић,Драгичевић,Ðуровић и пуно јос других🙏🙏🙏

Name

Xxx

25.07.2023 11:55

“У лази су кратке ноге у крађи плитко дно”! Тако каже једна стара Народна пословица!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

михаил

25.07.2023 11:59

Твоја борба је борба за све нас, који седимо и цутимо. Зелим ти много среце у зивоту, да некако дозивис мир, кроз крајњу победу над криминализованим системом дрзавних институција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подрска

25.07.2023 12:14

За храброг цовјека и његову породицу из Лијевца поља и надамо се да це једном правда доци у за породицу Драгицевиц који су исто тако храбри као и породица Мемиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правник

25.07.2023 12:15

Да Бог да па ће Правда стићи и у БЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.07.2023 13:09

'мало је другација ситуација након сто се промијенила политика', без тога се не мозе ни у БЛ ни у РС оцекиват нека правда за било кога. Свако мозе томе допринијети и гласат.

Name

+

25.07.2023 12:28

Храбри човијече. Ово нема нигдје. Нека Вам Бог обојици да снаге и здравља, да до правде дођете. Биће то и за Све људе, преокрет. Сви поштени, породични људи су уз вас мислима. Али Ви и Ифет, морате све издржати. Срећно Вам. Из РС. Крајишник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

25.07.2023 13:13

Подршка за Вас и Вашу храброст.Надам се да ће неко одговарати и за Давида Д.,за Николу Ђ. ,Вукелића и остале.Да се неће чекати божија правда.

Name

СРБИН

25.07.2023 21:24

ГОСПОДИНЕ МЕМИЦУ ТИ и ГОСПОДИН ДРАГИЦЕВИЦ пооказали сте велику храброст када сте се ухватили у костац са убицама васих СИНОВА ја вам зелим добро здравље и дуг зивот до конацне побједе над овим убицама и злом које стити ВЛАСТ у БиХ

Name

Саггитариус

25.07.2023 13:31

Поздрав и подршка храброј породици Мемић, у њиховој борби за правду и истину! Правда је спора, али достижна!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тик так

25.07.2023 14:06

И тог ко је брисао у ћотку и он је саучесник злочина ал моментално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

25.07.2023 16:06

И онда се људи питају одкуд неко као Никола Калудјеровић. Ето одкуд. Неправда људе изједа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И тако

25.07.2023 18:11

Предмет са унистеним доказима стигне до судија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опс

26.07.2023 07:05

И шта сад?

ОДГОВОРИТЕ